ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای آب شیرین است که نگهداری و تکثیر آسانی دارد و حتی افراد مبتدی هم قادر به تکثیر این گونه هستند. برای تغذیه این ماهی از انواع غذاهای خشک و آماده میتوان استفاده کرد.

برای تکثیر این ماهی بهتر است از زایشگاه و یا گاشت انبوه گیاهی در اکواریم استفاده کرد. در این قسمت برای درک هر چه بیشتر تکثیر و نگهداری این ماهی اطلاعاتی برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

به ادامه متن توجه کنید:

ماهی گوپی از شناخت تا نگهداری و تکثیر

نام رایج: گوپی

نام علمی: Poecilia reticulata

خانواده : Poecilidae

حد اکثر اندازه : ۵ الی ۶ سانتیمتر در جنس ماده و ۳ الی ۴ سانتی متر در جنس نر

سازگاری: سازگار با اکثر گیاه خواران

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتی گراد

پ-هاش: ۶.۵ الی ۷.۵

شناخت ماهی گوپی

شناخت ماهی گوپی

گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که در خانواده زنده زاها جای میگیرد.

با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از ان هم گوپی ها توسط المانی ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط اقای گوپی این ماهی معرفی شد.

گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ امیزی زیبای دم و تکثیر حرفه ای برای به وجود اوردن اشکال و طرح های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی اب شیرین محسوب میشوند که در تکثیر معمول و غیر حرفه ای هم از انها به عنوان راحترین ها در تکثیر یاد میکنند.

اصالت و شکل ظاهری ماهی گوپی

گوپی ها در اصل بومی ونزوئلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی های در حال حاضر و موجود در مغازه های اکواریومی همگی دست ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی های مختلف به وجود امده اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه های خاص به قیمت بالایی به فروش میرسند.

همه گوپی ها را به یک نام واحد “گوپی”  میشناسند اما در نمونه های مختلف از نام های رایجی همچون گوپی پوست ماری ، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی ، گوپی دم خرگوشی ، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده میکنند.

جثه کوچک گوپی ها که در جنس ماده از ۶ سانتیمتر بیشتر تجاوز نکرده و در جنس نر هم به  ۴ سانتیمتر نمیرسند، در بعضی مواقع میتوان این جثه را از خصوصیات انها دانست و در برخی موارد دیگر ضعفشان را نشان داد از دیگر خصوصیات انها میتوان به تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین اشاره کرد که همه و همه ی این خصوصیات و مطالب عرض شده که قبل و بعد از این مطلب نوشته میشود گوپی ها را به یک ماهی دوست داشتنی و ایدال برای نگهداری بدل کرده است.

نگهداری از ماهی گوپینگهداری از ماهی گوپی

نگهداری از ماهی گوپی کار سختی نیست و حتی اگر انها را به صورت تک گونه نگهداری کنید میتوانید در همان تانکی که از انها نگهداری میکنید گوپی های خود را نیز در همانجا با کمی پیش بینی و تدابیر تکثیر کنید.

شرایط آکواریوم

بسته به تعداد ماهیان خود چه تک گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای اب را روی ۲۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی ها و اکثر ماهیان رایج اب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است.

پوشش گیاهی برای تانک گوپی های شما بهترین دکور بندی برای انهاست و گوپی ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای انها بسیار مطلوب تر است.

اگر گوپی ها را به صورت تک گونه نگهداری میکنید و میخواهید در همان تانک نگهداری، گوپی ها را نیز تکثیر کنید تا میتوانید از گیاهان متراکم در کف اکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند ولی اگر میخواهید به صورت مجزا انها را تکثیر کنید ادامه مطالب اینجانب را در قسمت تکثیر این گونه در اخر همین مقاله بخوانید.

هم تانکی های ماهی گوپی 

سایر نکاتی را که میتوان برای نگهداری انها عرض کرد تا به مشکلی بر نخورید انتخاب هم تانکی برای انهاست که در صورتی که میخواهید گوپی ها را به طور گروهی با سایرین نگهداری کنید بهتر است از ماهیان کاملا صلح جو و گیاه خوار استفاده کنید.

گوپی ها را میتوانید با هم خانواده های خود مانند سوارتل ،پلاتی ، مولی و دیگر ماهیان صلح جو و گیاه خوار مانند تتراها، گورامی ها، کریدوراس ، لوچ ها و گربه ماهیان بی ازار مانند لجن خوارها نگهداری کنید.

توجه کنید در خانواده گیاه خواران هم بعضی ماهیان تحمل یکدیگر را ندارند و یا دائما شیطنت میکنند و می توانند به گوپی شما اسیب برسانند که در رده گیاه خواران میتوان به بارب ها اشاره کرد که سردار انها تایگر بارب است که به ماهیانی با دم و باله زیبا و بلند همچون گوپی و حتی انجل ها رحم نمیکند و مدام در تعقیب آنها جهت گاز گرفتن حرکت می کند و احتمالا گوپی شما را از بین میبرد.

تغذیه گوپی

تغذیه گوپی

گوپی ها همانند سایر زنده زاها همه چیز خوارند و میتوانید هر غذایی مانند غذاهای خشک و حتی گوشتی به انها بدهید. بعضی اوقات دل گاو چرخ شده در زمان تکثیر برای تولید مثل موفق نیز برای انها توصیه میشود. در کل انها گیاه خوارند و هر انچه به ماهیان گیاه خوار خود میدهید میتوانید به گوپی های خود نیز بدهید به شرط انکه اندازه غذا طوری باشد که انها بتوانند بخورند

بهتر است به بخش تکثیر ماهی های گوپی بپردازیم.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

تشخیص جنسیت ماهی گوپی نسبتاً آسان است و با توجه به ویژگی‌های ظاهری آن‌ها می‌توان جنسیت را تعیین کرد. با توجه به ویژگی های زیر می‌توانید جنسیت ماهی خود را بدانید:

ماهی گوپی ماده

الف) باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب) بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد.

ج) در ماهی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی ماده

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ماهی گوپی نر:

الف) باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است ( حالت یک باله سوزنی شکل)

ب) اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است.

ج) باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی نر

تکثیر و تولید مثل گوپی

اگر شما ماهی زنده زایی مانند مولی یا پلاتی و …  را تکثیر کرده باشید یا مطالب نوشته شده در مورد انها که در همین سایت به صورت کامل در گذشته یاد شد را خوانده باشید انگار مطالب تکثیر گوپی را نیز خوانده اید و گوپی را نیز به راحتی تکثیر خواهید کرد.

ولی برای علاقه مندان در این قسمت هم به طور مجزا و قدم به قدم در مورد تکثیر گوپی توضیح خواهم داد تا افراد مبتدی و مایل به تکثیر این گونه هم بتوانند از ان استفاده کنند

 انتقال گوپی ها به تانک تکثیر

بعد از تشخیص جنسیت گوپی ها لازم است تا آنها را برای تکثیر به اکواریوم جداگانه ای که شرایط مورد نیاز انها مانند دما و پ-هاش و … که در ابتدا به ان اشاره شد، انتقال دهید.

شما برای تکثیر به دو شکل میتوانید عمل کنید یا اینکه اکواریوم را طوری دکور بندی کنید که بچه ها قادر به پنهان شدن باشند (کف را از گیاهان تا میتوانید متراکم کنید) تا از صدمه دیدن انها از طرف والدین خوداری شود زیرا بر خلاف گوپی ماده گوپی نر علاقه به خوردن بچه ها دارد و بعد از زایمان ماده، انها را خواهند خورد.

بنابراین یا تانک باید از گیاهان متراکم شود تا بچه ها پنهان شوند یا اینکه بعد از دنیا امدن بچه ها ، والدین یا خود بچه ها را به تانک دیگری منتقل کنید یا از زایشگاه برای انجام  تکثیر استفاده کنید

استفاده از تانک متراکم از گیاه

در صورتی که تانک مورد نظر را که بهتر است با گیاهان طبیعی دکور بندی شود انتخاب کردید و چند بار در بالا هم به این نوع تکثیر اشاره شد دیگر کار شما تمام شده و بعد از انتقال گوپی ها به ان و تغذیه مناسب انها با غذاهای مقوی ( بهتر است در هفته یک یا دوبار به انها غذای گوشتی مانند دل گاو چرخ شده بدهید) عمل لقاح توسط گوپی ها انجام شده و پس از مدتی شاهد خواهید بود که شکم ماهی ماده متورم شده است.

ماهی در مرحله ای که قرار دارد زایمان خواهد داشت و بچه گوپی ها به کف و زیر گیاهان و دکورها پنهان میشوند البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در انتها بچه گوپی زیادی برای شما باقی نماند اما مطمئنا این روش برای ماهی ماده بسیار ایده ال و کم استرس است.

استفاده از زایشگاه

اگر دوست دارید بازدهی بالایی داشته باشید بهتر است از روش زایشگاه استفاده کنید. در این روش بعد از انتقال گوپی ها به اکواریوم تکثیر و انجام عمل لقاح با نزدیک شدن به زمان زایمان ماهی ماده علائمی را مانند متورم شدن شکم ماهی ماده، سیاه شدن انتهای شکم که نشان از وجود بچه است، حرکات آرامتر ماهی ماده و در نزدیکی زمان زایمان علائمی چون ورم شدید شکم به طوری که مخرج ماده به شکل لوله در اماده و اصولا ماده کنار سنگ یا گیاهی تکان تکان میخورد و… را میتوانید مشاهده کنید که شما از شب قبل باید ماهی ماده را به زایشگاه انتقال دهید تا پس از زایمان بچه ها در خطر خورده شدن از طرف والدین در امان بمانند.

این روش با وجود اینکه بازدهی بالایی دارد اما برای ماده چندان خوشایند نیست و استرس شدیدی به ماده وارد خواهد شد.

تکثیر و تولید مثل گوپیویدئو ای از زایمان ماهی گوپی مشاهده کنید

زایشگاه چیست؟

زایشگاه محفظه ای توری است که در داخل اکواریوم نصب میشود و ماهی ماده در هنگام زایمان در ان قرار میگیرد و بچه ها میتوانند از محفظه های توری خارج شوند و دسترسی والدین از انها قطع شود.

البته زایشگاه های معمولی موجود در بازار کمی نامرغوب است و تور استفاده شده در انها انقدر ریز است که گاهی اوقات بچه ماهیان در همان تور گرفتار میشوند، شاید هم استفاده از تور ریز در این نوع زایشگاه ها به دلیل نامرغوب بودن ان نیست و به این دلیل باشد که بچه ها در همان تور باقی بمانند و به اکواریوم انتقال داده نشوند چون ممکن است شما در اکواریوم از ماهیان دیگری استفاده کنید البته بعضی دیگر از زایشگاه ها هم دو طبقه هستند و بچه ها از شیارهای کف طبقه بالا به طبقه پایین زایشگاه منتقل میشوند.

به هر حال تصمیم با شماست و اگر زایشگاه در نظر گرفته شما مناسب نیست شاید بهتر باشد ماهی ماده را مستقیما در اکواریوم قرار دهید و بعد از زایمان ، ماهی ماده را به اکواریوم دیگری یا اکواریوم اصلی خود بازگردانید با این حال در این روش هم استرس زیادی به ماده وارد خواهد شد

زایشگاه چیست؟

تغذیه بچه گوپی ها

شما میتوانید هر انچه که به گوپی های بزرگ میدهید را کاملا پودر کنید به طوری که بچه گوپی ها قادر به خوردن انها باشند ، مثلا گرم فشرده را بین کاغذی قرار دهید و با چیزی به ان چند ضربه بزنید تا پودر شود و به بچه گوپی ها بدهید

نکته: بارها دیده شده که بچه گوپی های تکثیر شده توسط افراد مبتدی تا رشد کامل و بلوغ زمان زیادی را سپری میکنند و لاغر و بدشکل هستند و دلیل اصلی ان را میتوان تغذیه غلط و استفاده از اکواریوم های بدون گیاه دانست شما بهتر است در اکواریومی که بچه گوپی ها را در ان نگهداری میکنید از گیاهان استفاده کنید و شاهد رشد چشمگیر انها باشد. برای تغذیه هم بهتر است از تنوع غذایی برای انها غافل نشوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع گوپی به منبع آن مراجعه کنید.

کپی برداری از این مطلب تنها با ذکر نام و دادن لینک به منبع (onlypet.ir) مجاز میباشد

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

5,649 دیدگاه در “ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

  1. مانی

    سلام
    بایدبا ی توری اونارو بگیر اگر ۲ یا ۳ روز هستن مواظبشونباش خیلی حساس هستن ولی ۴ روز به بالا مشکلی نیست

    پاسخ
  2. روح الله

    با سلام و خسته نباشیىد
    من یه مشکلی دارم
    اینکه چند سری ماهی گوپی خریداری کردم برای تانک گیاهیم ولی نمدونم چرا بعد از ۲ روز ماهی نر تمام باله هاش خورده میشه و بالاخره می میره. علت چی می تونه باشه؟
    الان ۳ تا ماده دارم دوباره رفتم یه نر خریدم شب دیدم اومده کف تانک و نفس نفس میزنه. ندیدم کسی هم اذیتش کنه اما دلیلش چی می تونه باشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      چند تا دلیل عمده داره یا ماهی مریض میخرید و یا کیفیت آب خرابه و دم خوره میگیرن و یا از ماده ها کتک میخورن و یا یک ماهی دیگه دارید که اونها رو میزنه و ….

      پاسخ
  3. مایا

    سلام,
    از مطالب مفید و جالبتان بسیار سپاسگزارم.
    من یک سری ماهی گوپی و فایتر دارم که یکی از ماهی های گوپی نر آکواریومم بر اثر حمله فایتر باله بالایی و دم خودش رو از دست داده. میخواستم بدونم امکانش هست که دوباره جای اون باله و دم قبلی باله و دم جدیدی رشد کنه؟
    ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.

    پاسخ
    1. ghomeyshi

      اگه زنده بمونه بله کاملا رشد میکنه

      پاسخ
  4. ناشناس

    سلام ببخشید می خواستم بدانم فروشی هستند اگر میشود شماره و قیمت و ادرس خود را به من بدهید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه اینجا فروشگاه نداره و فقط در تالار گفتگو یک بخش بازارچه اعضا داره که اون هم فعلا گوپی برای فروش نداره.

      پاسخ
  5. ماما

    ببخشید چه هنگامی باید ماهی حامله را در تانک نگهداری کرد؟

    پاسخ
  6. حسن

    سلام من یک هفته پیش یک جفت گوپی خریدم همه چیزشم متعادله و انتهای شکمش لکهی سیاه است ولی متورم نشده و بچه ها به دنیا نیامده اند می شود راهنماییم کنید ممنون

    پاسخ
    1. سبحان ک

      سلام
      میتونه علتش این باشه که گوپی ماده بارور نشده باشد یا شاید رنگ خودشه به هر حال گوپی حامله شکمش متورم و بیشتر در کف اکواریوم است گوپی های من هم همین طوری اند و تا حالا من علتش رو نفهمیدم

      پاسخ
      1. حسن

        ممنونم فقط در مورد اینکه بارور نیست چقدر طول می کشد تا حامله بشود ماهی من شبیه پنجمین عکس همین صفحه است خیلی ممنون می شود راهنماییم کنید

        پاسخ
        1. MAHYAR

          سلام دوست عزیز تا جایی که من میدونم گوپی میتونه اسپرم رو داخل بدنش ذخیره کنه و چندین بار حامله بشه !!!! من یه گوپیه ماده ی تنها داشتم ک خودش به تنهایی چند بار زایید شما همعجله نکنید به احتمال زیاد حامله هست فقط یه مدت زمان میخواد تا زایمان کنه !!!

          پاسخ
  7. حسن

    ببخشید ممکنه لجن خوار بچه ماهی ها را بخورد ممنون

    پاسخ
    1. Hanif

      بادرود
      بله این کار رومیکنه
      بهتره بچه ها رو جدا کنید

      پاسخ
      1. حسن

        ممنون از کمکتان ولی انهارا چگونه جدا کنم ممنون

        پاسخ
  8. حسن

    سلام دوستان از وقتی من لجن خوار با بخاری گرفتم ماهی های من مدام بالای اب هستند من الان باید چکار کنم لطفا هر کس می تواند به من کمک کند من پمپ هم دارم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لطفا برای دریافت پاسخ حداقل ۲۴ ساعت صبر کنید همین الان دو تا از سوال های تکراری شما رو حذف کردم.
      بالا اومدن ماهی ها ربطی به بودن یا نبودن لجن خوار نداره اما ممکنه دمای آب رو خیلی بالا برده باشید و آب دچار کمبود اکسیژن هم شده باشه.

      پاسخ
  9. حسن

    لطفا جواب دهید دوستان خواهش می کنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به چی جواب بدیم دوست من ؟؟؟؟!!!
      خب شما هم رعایت کنید دیگه الان دو تا پست زدین لطفا جواب بدین اون هم توی دو تا بخش مختلف ؟؟؟؟!! عجیبه ها خب به همه سوالات شما هم پاسخ داده شده ؟؟؟!!! متاسفم بگم ممکنه دسترسیتون رو به سایت قطع کنیم. همین امروز اگر بشمارید بالای ۱۰ تا پست اینطوری از شما حذف کردم.

      پاسخ
  10. حسن

    ببخشید من برای گوپی و زبرا و تترای نعون دمای ۲۴ درجه را گذاشته ام مگای دما زیاده ممنون

    پاسخ
    1. ghomeyshi

      دمای ۲۷-۲۸ براشون مناسبه . ضمنا مطالبتونو تو یه پست بگین حدالمقدور . الان چه ربطی به بودن یا نبودن لجن خوار داره ؟
      لطفا ۴ تا مطلب کلیدی برای نگهداری آکواریوم رو بخونین . خیلی از سوالاتتون خودبخود پاسخ داده میشه

      پاسخ
  11. آرمین

    سلام می خواستم چند تا سوال بپرسم
    ۱- آیا دما در تولید مثل گوپی اثر داره؟
    ۲- آیا دما در رشد بچه ماهی ها اثر داره؟
    ۳- آیا دما در زایمان ماهی اثر داره؟یعنی اگه آب گرم باشه زایمان می کنه یا توی آب سرد هم زایمان می کنه؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله دما در تولید مثل همه ماهی ها اثر داره و همچنین دمای رشد و شرایط ایده آل هر ماهی فرق میکنه اما ماهی گوپی در دمای پایین هم زایمان میکنه و مورد خاصی نداره و اصلا نیازی به بخاری نداره.

      پاسخ
      1. آرمین

        یعنی رشد بچه ماهی ها توی دمای بالا بهرته؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          نه اینطوری هم نیست و باید دمای ایده آل همون ماهی باشه مثلا دمای محیط طبیعی اونها نه هر ماهی توی دمای بالا که رشد بیشتری نداره دوست عزیز ؟؟؟!!! در بالا هم گفتم که خدمتتون دمای ایده آل و طبیعی همون ماهی ؟؟؟!!!

          پاسخ
  12. نوید

    واقعا ازتون متشکرم.

    من امشب دوتا گوپی ماده و یک نر خریزم .
    زیر شکم هر دو تا ماده تورم مشکی رنگ دیده مشه این بخاطر چیه؟

    پاسخ
    1. MAHYAR

      سلام تبریک میگم ایشالا تا چند وقت دیگه گوپی هاتون براتون بچه میزارن !!!

      پاسخ
      1. نوید

        ممنونم ولی اینکه فکر کنم تو اکواریوم فروشی بارور شده این مشکل نداره؟

        پاسخ
    2. arman

      داری پدرمیشی!یعنی ماهی هات دارن پدرومادرمیشن.خیلی هم طول نمیکشه شرایط آب ودمارومناسب نگهدارکه بتونی بازده بیشتری ازماهیات داشته باشی.موفق باشی

      پاسخ
  13. آرمین

    هــــــــــــــــــــــــــــــیـــــــــــــــــــــــــــی
    اعصابم ریخته بهم!ماهیه گوپیم مرد نمی دونم چرا ولی بعد از این که مرد…
    این جاش رو گوش کنید.شکمش رو بریدم و بچه ها رو دیدم که هنوز خیلی ریز بودن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    تشخیصم اشتباه بود وقت زایمان نبود.من که فهمیدم گوپی هرچه بیشتر زایمان کنه شکمش موقع زایمان گنده تر از دفعه ی قبل میشه درسته؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله دفعات زایمان بالا بره تعداد بچه ها بیشتر میشه و شکمش هم متورم تر میشه ضمنا ماهی رو الکی و خیلی زود داخل زایشگاه قرار ندین.

      پاسخ
  14. حسن

    سلام من حدود یکی دو هفته است که یک جفت گوپی خریدم ولی شکمش متورم نشدهیا مشکل خاصی دارد یا اینکه جایش را برای تعویض اب عوض می کنم دچار استرس شده است

    پاسخ
    1. arman...pirana

      سلام
      دوهفته است گوپی هاروخریدیدبعد تواین دوهفته آب روهم عوض کردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یاخیلی اوضاع آب تنکون نامساعده کی مجبوریدعوض میکنید هی آبشویام اینکه وسواس دارید که هی آب روتمیزنگه دارید!!!!دوست عزیزبزارید آب چرخه ی طبیعی خودشو پیداکنه ومطمئن باشید که آب تانکتون با۱جفت گوپی به این زودی ها آلوده نمیشه که شمامجبوربشید آب روعوض کنید اون هم به طور کامل!!!آب رو ماهی ۱بارسیفون هم کنید کافیه واون آب مثل اشک چشم تمیز میمونه.جفتتون روبزارید داخل تانک باشن خودشون کارشونومیکنن.شمام دمای آب رومساعدنگه دارید.
      موفق باشید

      پاسخ
      1. حسن

        من چون دفعه ی اولم است شاید ناشی باشم ولی بجز گوپی نعون هم داشتم اونم چهار تا که مردن همین دیروز و با سه زبرا و لجن خوار که دمای انها ٢٢درجه است ولی نمی دانم چرا شکم گوپی ماده رشد نداشته است و من هم نمی دانم که صاحب بچه گوپی می شوم یا نه ولی خواهش میکنم شما راهنماییم کنید دیگه نمی دانم باید چکار کنم

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          خب دمای ۲۲ درجه خیلی کمه دوست عزیز و باید هم تلفات بدین بهترین دما برای نئون ها ۲۸ تا ۳۰ درجه هست ضمنا وسط سوال ها سوال نپرسید الان خودتون ببینید چه شکلی شده و هیچ کس میفهمه چی به چیه ؟؟؟!!!

          پاسخ
          1. GMS

            سلام ببخشید میپرم وسط حرفتون ولی توی مقاله های سایت نوشته بود۲۲الی ۲۶درجه خب این بنده خدا هم حق داره حالا هنگ کنه !!!!

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              قبول دارم ولی اون برای شرایط ایده آل و طبیعی ماهی هست و بارها هم گفتیم و قرار نیست توی شرایط آکواریوم مثلا تو دمای ۲۲ درجه همه چی خوب باشه مگر اینکه شرایط طبیعی ماهی شبیه سازی شده باشه.

              پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      یک هفته که اصلا زمانی نیست حداقل یک ماه صبر کنید.
      ضمنا فقط یک سوم از آب رو سیفون کنید نه همه آب رو ؟؟؟!!!

      پاسخ
    3. ghomeyshi

      آقا مگه ماکرو ویوه ؟ یکی دوماه حداقل حداقل طول میکشه

      پاسخ
  15. ماما

    ببخشید من اب بچه گوپی ها رو عوض کردم ولی همه مردن باید بعد چند روز از متولدشن اب شون را عوض کرد ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لطف کنید همه سوالتون رو در یک بخش مطرح کنید اون یکی رو بنده حذف کردم.
      دوست عزیز یا نباید آب بچه ماهی ها رو عوض کنید و یا باید خیلی به هم دما شدن اونها توجه کنید و آب بدون کلر اضافه بفرمایید ضمنا حتما توجه کنید اصلا آب آکواریوم رو نباید تعویض کنید بلکه فقط باید یک سوم از اون رو فقط سیفون کنید.
      وقتیکه بچه ها داخل دهان بزرگترها جا نشن میتونید اونها رو در کنار هم نگهداری کنید.

      پاسخ
  16. آرمین

    سلام
    می خواستم یک سوال بپرسم من همونطور که گفتید به بچه گوپی هام غذای خرد شده می دم ولی مخلوط!به صورت زیر به نظرتون خوبه؟مشکلی نیست؟
    ۱-همون غذای بزرگ تر ها رو خرد کردم و ریختم توی یک لیوان
    ۲-قدیم که فلاور داشتم بهش یه غذایی می دادم برای هدش که قرمزه و مونده بود.اون رو هم کامل خرد کردم.
    ۳-غذای فایتر هم خریدم و خرد کردم.
    ۴-پولکی هم خریدم و با دست خرد کردم
    بعد هم با هم مخلوط کردمشون و هر روز بهشون می دم.فکر کنم بهتر از یک جور غذا هست نه؟
    اگه خوبه بگید چند بار در روز باید بهشون بدم و چقدر؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام.
      ۱- هیچ مشکلی نیست و غذای بچه گوپی ها و کلا ماهیای زنده زا هم همین هست و کمتر از ارتمیا یا غذاهای دیگه استفاده میشه و همون غذای گوپی ها رو پودر کنید و بهشون بدین
      ۲- بهتره از این غذا استفاده نکنید. مخصوصا اینکه تاریخ گذشته باشه
      ۳- مشکلی نیست. هر غذایی خواستید که تازه باشه و به عنوان خوراک ماهی ازش یاد بشه واسه گوپی مشکلی نداره.
      ۴- جواب همون بند ۳ هست
      بهتره غذاها رو با هم مخلوط نکنید و هر دفعه از یه غذا استفاده کنید. شما تو طول روز سه وعده ماهیای نوزاد رو تغذیه کنید.
      موفق باشید

      پاسخ
      1. آرمین

        خیلی ممنونم ولی نه غذای فلاورم تاریخ گذشته نیست و برای دو ماه پیشه
        یک سوال دیگه هم داشتم آقا شهریار با عرض پوزش
        من ماهی ها رو ۱۰ تا ۱۰ تا توی یک لیوان یک بار مصرف توی آکواریوم نگه می دارم.اینطوری که ته دو لیوان رو می سوزنم و یک توری رو می برم و می زارم زیر سوراخ پائینیه یکی از لیوان ها و سپس می کنمش توی لیوان دیگه تا توری سفت شه.بعد هم این لوان ها رو با سوزن سوراخ سوراخ کرد تا یکم آب جریان داشته باشه.(از زیر هم جریان داره).
        الان ۲ تا ساختم و ۲۰ تا هم ماهی دارم ولی بیشتر ماهی ها بزرگ تر شدن ولی توی یکی از لیوان ها ۲ تا ماهی هنوز کوچیک موندن جداشون کنم؟
        با تشکر

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          مشکلی نداره ولی بازم توصیه میکنم غذای فلاور یا کلا غذای سیچلایدها رو واسه گوپی به عنوان یه غذای اصلی در نظر نگیرید هر غذایی رو میشه به گوپی داد ولی خب یکم ایده ال بخوایم فکر کنیم این غذاها واسه سیچلایدها بالانس شده، میتونید بهشون بدید ولی نه به عنوان غذای اصلی، میشه در کنار یه غذای مناسب گاهی یه بار به ماهی داد. کلا به گوپی میشه دل و غذای گوشتی هم داد ولی نه به عنوان غذای اصلیشون
          لیوان و زایشگاه و چنین چیزاهایی مناسب نگهداری دائمی ماهی، بچه ماهی یا هر ابزی دیگه ای نیست. بهتره به جای اینکه اونها رو تو لیوان یا زایشگاه یا چنین چیزایی نگهداری کنید با یه شیشه تانک رو به دو قسمت تقسیم کنید و یه طرف بچه ها رو نگهداری کنید و یه طرف دیگه بزرگترها. تو لیوان نه سایز میگیرن و نه اینکه قراره همشون زنده بمونن
          در ضمن میشه با یکم دکوراسیون مناسب بچه ها رو کنار بزرگا نگهداری کرد.

          پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *