ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای آب شیرین است که نگهداری و تکثیر آسانی دارد و حتی افراد مبتدی هم قادر به تکثیر این گونه هستند. برای تغذیه این ماهی از انواع غذاهای خشک و آماده میتوان استفاده کرد.

برای تکثیر این ماهی بهتر است از زایشگاه و یا گاشت انبوه گیاهی در اکواریم استفاده کرد. در این قسمت برای درک هر چه بیشتر تکثیر و نگهداری این ماهی اطلاعاتی برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

به ادامه متن توجه کنید:

ماهی گوپی از شناخت تا نگهداری و تکثیر

نام رایج: گوپی

نام علمی: Poecilia reticulata

خانواده : Poecilidae

حد اکثر اندازه : ۵ الی ۶ سانتیمتر در جنس ماده و ۳ الی ۴ سانتی متر در جنس نر

سازگاری: سازگار با اکثر گیاه خواران

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتی گراد

پ-هاش: ۶.۵ الی ۷.۵

شناخت ماهی گوپی

شناخت ماهی گوپی

گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که در خانواده زنده زاها جای میگیرد.

با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از ان هم گوپی ها توسط المانی ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط اقای گوپی این ماهی معرفی شد.

گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ امیزی زیبای دم و تکثیر حرفه ای برای به وجود اوردن اشکال و طرح های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی اب شیرین محسوب میشوند که در تکثیر معمول و غیر حرفه ای هم از انها به عنوان راحترین ها در تکثیر یاد میکنند.

اصالت و شکل ظاهری ماهی گوپی

گوپی ها در اصل بومی ونزوئلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی های در حال حاضر و موجود در مغازه های اکواریومی همگی دست ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی های مختلف به وجود امده اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه های خاص به قیمت بالایی به فروش میرسند.

همه گوپی ها را به یک نام واحد “گوپی”  میشناسند اما در نمونه های مختلف از نام های رایجی همچون گوپی پوست ماری ، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی ، گوپی دم خرگوشی ، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده میکنند.

جثه کوچک گوپی ها که در جنس ماده از ۶ سانتیمتر بیشتر تجاوز نکرده و در جنس نر هم به  ۴ سانتیمتر نمیرسند، در بعضی مواقع میتوان این جثه را از خصوصیات انها دانست و در برخی موارد دیگر ضعفشان را نشان داد از دیگر خصوصیات انها میتوان به تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین اشاره کرد که همه و همه ی این خصوصیات و مطالب عرض شده که قبل و بعد از این مطلب نوشته میشود گوپی ها را به یک ماهی دوست داشتنی و ایدال برای نگهداری بدل کرده است.

نگهداری از ماهی گوپینگهداری از ماهی گوپی

نگهداری از ماهی گوپی کار سختی نیست و حتی اگر انها را به صورت تک گونه نگهداری کنید میتوانید در همان تانکی که از انها نگهداری میکنید گوپی های خود را نیز در همانجا با کمی پیش بینی و تدابیر تکثیر کنید.

شرایط آکواریوم

بسته به تعداد ماهیان خود چه تک گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای اب را روی ۲۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی ها و اکثر ماهیان رایج اب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است.

پوشش گیاهی برای تانک گوپی های شما بهترین دکور بندی برای انهاست و گوپی ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای انها بسیار مطلوب تر است.

اگر گوپی ها را به صورت تک گونه نگهداری میکنید و میخواهید در همان تانک نگهداری، گوپی ها را نیز تکثیر کنید تا میتوانید از گیاهان متراکم در کف اکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند ولی اگر میخواهید به صورت مجزا انها را تکثیر کنید ادامه مطالب اینجانب را در قسمت تکثیر این گونه در اخر همین مقاله بخوانید.

هم تانکی های ماهی گوپی 

سایر نکاتی را که میتوان برای نگهداری انها عرض کرد تا به مشکلی بر نخورید انتخاب هم تانکی برای انهاست که در صورتی که میخواهید گوپی ها را به طور گروهی با سایرین نگهداری کنید بهتر است از ماهیان کاملا صلح جو و گیاه خوار استفاده کنید.

گوپی ها را میتوانید با هم خانواده های خود مانند سوارتل ،پلاتی ، مولی و دیگر ماهیان صلح جو و گیاه خوار مانند تتراها، گورامی ها، کریدوراس ، لوچ ها و گربه ماهیان بی ازار مانند لجن خوارها نگهداری کنید.

توجه کنید در خانواده گیاه خواران هم بعضی ماهیان تحمل یکدیگر را ندارند و یا دائما شیطنت میکنند و می توانند به گوپی شما اسیب برسانند که در رده گیاه خواران میتوان به بارب ها اشاره کرد که سردار انها تایگر بارب است که به ماهیانی با دم و باله زیبا و بلند همچون گوپی و حتی انجل ها رحم نمیکند و مدام در تعقیب آنها جهت گاز گرفتن حرکت می کند و احتمالا گوپی شما را از بین میبرد.

تغذیه گوپی

تغذیه گوپی

گوپی ها همانند سایر زنده زاها همه چیز خوارند و میتوانید هر غذایی مانند غذاهای خشک و حتی گوشتی به انها بدهید. بعضی اوقات دل گاو چرخ شده در زمان تکثیر برای تولید مثل موفق نیز برای انها توصیه میشود. در کل انها گیاه خوارند و هر انچه به ماهیان گیاه خوار خود میدهید میتوانید به گوپی های خود نیز بدهید به شرط انکه اندازه غذا طوری باشد که انها بتوانند بخورند

بهتر است به بخش تکثیر ماهی های گوپی بپردازیم.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

تشخیص جنسیت ماهی گوپی نسبتاً آسان است و با توجه به ویژگی‌های ظاهری آن‌ها می‌توان جنسیت را تعیین کرد. با توجه به ویژگی های زیر می‌توانید جنسیت ماهی خود را بدانید:

ماهی گوپی ماده

الف) باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب) بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد.

ج) در ماهی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی ماده

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ماهی گوپی نر:

الف) باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است ( حالت یک باله سوزنی شکل)

ب) اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است.

ج) باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی نر

تکثیر و تولید مثل گوپی

اگر شما ماهی زنده زایی مانند مولی یا پلاتی و …  را تکثیر کرده باشید یا مطالب نوشته شده در مورد انها که در همین سایت به صورت کامل در گذشته یاد شد را خوانده باشید انگار مطالب تکثیر گوپی را نیز خوانده اید و گوپی را نیز به راحتی تکثیر خواهید کرد.

ولی برای علاقه مندان در این قسمت هم به طور مجزا و قدم به قدم در مورد تکثیر گوپی توضیح خواهم داد تا افراد مبتدی و مایل به تکثیر این گونه هم بتوانند از ان استفاده کنند

 انتقال گوپی ها به تانک تکثیر

بعد از تشخیص جنسیت گوپی ها لازم است تا آنها را برای تکثیر به اکواریوم جداگانه ای که شرایط مورد نیاز انها مانند دما و پ-هاش و … که در ابتدا به ان اشاره شد، انتقال دهید.

شما برای تکثیر به دو شکل میتوانید عمل کنید یا اینکه اکواریوم را طوری دکور بندی کنید که بچه ها قادر به پنهان شدن باشند (کف را از گیاهان تا میتوانید متراکم کنید) تا از صدمه دیدن انها از طرف والدین خوداری شود زیرا بر خلاف گوپی ماده گوپی نر علاقه به خوردن بچه ها دارد و بعد از زایمان ماده، انها را خواهند خورد.

بنابراین یا تانک باید از گیاهان متراکم شود تا بچه ها پنهان شوند یا اینکه بعد از دنیا امدن بچه ها ، والدین یا خود بچه ها را به تانک دیگری منتقل کنید یا از زایشگاه برای انجام  تکثیر استفاده کنید

استفاده از تانک متراکم از گیاه

در صورتی که تانک مورد نظر را که بهتر است با گیاهان طبیعی دکور بندی شود انتخاب کردید و چند بار در بالا هم به این نوع تکثیر اشاره شد دیگر کار شما تمام شده و بعد از انتقال گوپی ها به ان و تغذیه مناسب انها با غذاهای مقوی ( بهتر است در هفته یک یا دوبار به انها غذای گوشتی مانند دل گاو چرخ شده بدهید) عمل لقاح توسط گوپی ها انجام شده و پس از مدتی شاهد خواهید بود که شکم ماهی ماده متورم شده است.

ماهی در مرحله ای که قرار دارد زایمان خواهد داشت و بچه گوپی ها به کف و زیر گیاهان و دکورها پنهان میشوند البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در انتها بچه گوپی زیادی برای شما باقی نماند اما مطمئنا این روش برای ماهی ماده بسیار ایده ال و کم استرس است.

استفاده از زایشگاه

اگر دوست دارید بازدهی بالایی داشته باشید بهتر است از روش زایشگاه استفاده کنید. در این روش بعد از انتقال گوپی ها به اکواریوم تکثیر و انجام عمل لقاح با نزدیک شدن به زمان زایمان ماهی ماده علائمی را مانند متورم شدن شکم ماهی ماده، سیاه شدن انتهای شکم که نشان از وجود بچه است، حرکات آرامتر ماهی ماده و در نزدیکی زمان زایمان علائمی چون ورم شدید شکم به طوری که مخرج ماده به شکل لوله در اماده و اصولا ماده کنار سنگ یا گیاهی تکان تکان میخورد و… را میتوانید مشاهده کنید که شما از شب قبل باید ماهی ماده را به زایشگاه انتقال دهید تا پس از زایمان بچه ها در خطر خورده شدن از طرف والدین در امان بمانند.

این روش با وجود اینکه بازدهی بالایی دارد اما برای ماده چندان خوشایند نیست و استرس شدیدی به ماده وارد خواهد شد.

تکثیر و تولید مثل گوپیویدئو ای از زایمان ماهی گوپی مشاهده کنید

زایشگاه چیست؟

زایشگاه محفظه ای توری است که در داخل اکواریوم نصب میشود و ماهی ماده در هنگام زایمان در ان قرار میگیرد و بچه ها میتوانند از محفظه های توری خارج شوند و دسترسی والدین از انها قطع شود.

البته زایشگاه های معمولی موجود در بازار کمی نامرغوب است و تور استفاده شده در انها انقدر ریز است که گاهی اوقات بچه ماهیان در همان تور گرفتار میشوند، شاید هم استفاده از تور ریز در این نوع زایشگاه ها به دلیل نامرغوب بودن ان نیست و به این دلیل باشد که بچه ها در همان تور باقی بمانند و به اکواریوم انتقال داده نشوند چون ممکن است شما در اکواریوم از ماهیان دیگری استفاده کنید البته بعضی دیگر از زایشگاه ها هم دو طبقه هستند و بچه ها از شیارهای کف طبقه بالا به طبقه پایین زایشگاه منتقل میشوند.

به هر حال تصمیم با شماست و اگر زایشگاه در نظر گرفته شما مناسب نیست شاید بهتر باشد ماهی ماده را مستقیما در اکواریوم قرار دهید و بعد از زایمان ، ماهی ماده را به اکواریوم دیگری یا اکواریوم اصلی خود بازگردانید با این حال در این روش هم استرس زیادی به ماده وارد خواهد شد

زایشگاه چیست؟

تغذیه بچه گوپی ها

شما میتوانید هر انچه که به گوپی های بزرگ میدهید را کاملا پودر کنید به طوری که بچه گوپی ها قادر به خوردن انها باشند ، مثلا گرم فشرده را بین کاغذی قرار دهید و با چیزی به ان چند ضربه بزنید تا پودر شود و به بچه گوپی ها بدهید

نکته: بارها دیده شده که بچه گوپی های تکثیر شده توسط افراد مبتدی تا رشد کامل و بلوغ زمان زیادی را سپری میکنند و لاغر و بدشکل هستند و دلیل اصلی ان را میتوان تغذیه غلط و استفاده از اکواریوم های بدون گیاه دانست شما بهتر است در اکواریومی که بچه گوپی ها را در ان نگهداری میکنید از گیاهان استفاده کنید و شاهد رشد چشمگیر انها باشد. برای تغذیه هم بهتر است از تنوع غذایی برای انها غافل نشوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع گوپی به منبع آن مراجعه کنید.

کپی برداری از این مطلب تنها با ذکر نام و دادن لینک به منبع (onlypet.ir) مجاز میباشد

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

5,649 دیدگاه در “ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

  1. محمود

    درود
    بهترین غذا برای گوپی و ماهی های کوچیک گونه تترا چیه؟
    غذا های آماده که توی فروشگاه هاست را میگم.
    میخواهم آب را کثیف نکنه.
    فروشنده بهم غذای مخصوص فایتر داده به اسم بتا، خوبه؟
    ماهی ها نیاز به تنوع غذایی دارند یا از یک نوع بدم کافیه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماهی ها حتما به تنوع غذایی نیاز دارن و در طول هفته حداقل از سه مدل غذای خوب استفاده کنید.
      از غذاهای شرکتی هر کدوم رو که بگیرید خوبه فقط سایز غذا به اندازه ای باشه که در دهان گوپی ها جا بشه.
      انواع غذا ها رو دوستان در تالار گفتگو معرفی کردن مطالعه بفرمایید.

      پاسخ
  2. محمود

    درود
    آیا ماهی مولی گیاهان آکواریوم را می خورند؟
    من گیاه های اکواریومم را خیلی دوست دارم خواهش می کنم بگید چه ماهی هایی ممکنه به گیاهان آسیب برسونند تا یک وقت اشتباها نخرم.
    از پاسخی که پرسش پیشینم دادید سپاس گذارم.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه نمیخورن گیاها رو پرپر کنن ولی همه ماهیا حتی ماهیای کوچیک به گیاه ها ناخونک میزنن و مولی هم استثنا نیست، برخی ها کمتر و برخی ها بیشتر. به جای مولی میتونید از انواع تتراها، رتگین کمان ها، رازبوراها کنار گیاها نگهداری کنید.

      پاسخ
  3. ARIAN

    باسلام یکی از گوپی های ماده ام کسل و قسمت ته بدنش به پایین خمیده است ویکی دیگه شون شکمش قرمز شده ممنونمیشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به احتمال فراوان کیفیت آب آکواریوم پایینه و حتی ممکنه اینا باردار بودن و بهشون شوک وارد شده حالا یا اونها رو گرفتین و یا جابجا کردین یا از بقیه ماهی ها کتک خوردن و …
      باز منتظر نظر سایر دوستان باشید.

      پاسخ
    2. میثمva

      سلام
      موافق اقا مجتبی هستم
      البته به احتمال زیاد بار دار هستن و یا مریضی دارن
      اب رو سیفون کنید و نمک بزنید اگه نتیجه نگرفتید حتما یه حمام نمک تتراسایکلین بدین
      اگه حامله باشن از شکمشون کاملا مشخصه
      یه روز هم اصلا غذا بهشون ندین تا روده شون پاک بشه
      ماهیان مهاجم رو هم اگه دارید خارج کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  4. navid kosari

    سلام من ۲تا از گوپی هام شکمشون بزرگ شده و سیاهی زیر شکمشمون هم بزرگ شده بیشتر از یک هفتس الان هنوز زایمان نکردن مشکل چیه ؟

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      صبر کنید و از استرس زایی دوری کنید و ارامش تانک رو حفظ کنید حله
      موفق باشید

      پاسخ
  5. big_p

    بچه ها یکی از گوپی هام دمش از قسمت وسط یه خط باریک توش افتاده انگار نصف شده این ممکنه از زدو خورده نرها باشه یا کمبود ویتامین ؟ برای خوب شدنش چیکار میتونم بکنم ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اینها علامت زد و خورد هست و خودش ترمیم میشه و نیازی نیست کاری انجام بدین فقط جهت اطمینان اگر متیلن بلو دارید به آب اضافه کنید تا محل آسیب دیدگی قارچ نزنه.

      پاسخ
    2. میثمva

      سلام
      با اقا مجتبی موافقم
      اگه تونستید یه عکس بزارید بهتر میشه قضاوت کرد

      پاسخ
  6. محمود

    درود
    امروز داشتم اکواریومم را تماشا می کردم که از بخت خوش گوپی ماده شروع کرد به زایمان
    خیلی برام جالب بود
    بیست و دو تا از بچه ها را جدا کردم ریختم توی تنگ یک انشعاب هوا هم براشون گذاشتم
    فیلتر ندارم اشکالی داره؟میشه مرتب آبشون را عوض کنم؟
    غذا از کی و چی بدم؟ شنیدم آرتمیا بهترین غذا برای بچه گوپیه اما تهیش مشکله
    چیز راحتتری نیست؟

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      خوب کردین جدا کردین چون اونجا خورده میشن
      نه فیلتر نیاز نیست
      ابشون هم اصلا کامل عوض نکنید اگه خواستید مثلا یه ۳۰ درصدی ابش رو با اب تازه جایگزین کنید
      فعلا از کیسه زدره استقاده میکنن بعد دو سه روز غذا های خشک شرکتی رو پودر کنید بدین بخورن
      موفق باشید

      پاسخ
      1. ghomeyshi

        زنده زاها وقتی به دنیا میان کیسه ی زرده ندارن قربان

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بچه ماهی های زنده زا رو از همون روز اول باید تغذیه کنید و از همون غذایی که به بزرگترها میدین پودر کنید روی آب تا بخورن.

      پاسخ
    1. ناشناس

      سلام
      گوپی بین ۲ تا ۳ سال عمر میکنه.

      پاسخ
    2. میثمva

      سلام
      بنده بار ها گفتم که این طور سوالا جواب ندارن
      سن ماهی به هزار چیز بستگی داره مثلا به اندازه تانک–کیفیت اب–هم تانکی ها–حتی جن ماهی–…و خیلی چیزا بستگی داره ولی در حالت عادی بین۲-۳سال عمر میکنن
      سوالی بود در خدمتم
      موفق باشید

      پاسخ
  7. amir

    ﺁﯾﺎ ﻓﺎﯾﺘﺮ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﺎ ﮔﻮﭘﯽ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﺪﻩ؟؟؟)

    پاسخ
  8. ناشناس

    ﺳﻼﻡ ﻣﻦ ﯾﮏ ﻣﺎﻩ ﮐﻪ ﮔﻮﭘﯽ ﺩﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﺗﺎﺯﻩ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺷﺪﻡ ﮐﻪ ﭼﻨﺪ ﺗﺎﻩ ﺑﭽﻪ ﻣﺎﻫﯽ ﻫﺎﯾﻢ ﻧﺎﻗﺺ ﺍﻧﺪ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب این مشکلات به وجود میاد و دلایل مختلفی هم داره. لطف کنید بگید چجوری ناقصند؟ البته اگه فقط چندتاشون ناقص به دنیا اومدن این دیگه طبیعیه و نمیشه کاری کرد و قرارم نیست همه ماهیا سالم و کامل و زنده بمونن وگر نه که گوپی یا سایر ماهیا رو مجانی میدادن یا شایدم به ازای خرید یه گوپی سه تا ماهی دیگه هم اشانتیون میدادن
      موفق باشید

      پاسخ
  9. محمد

    سلام
    من حدود دو سه روز دوتا ماده گوپی باردار رو با یک ماده پلاتی انداختم تو یک زایشگاه دیروز یکی شون مرد
    و امروز هم اون یکی ماده پلاتی هنوز زندست دلیل چیه لطفا کمکم کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب دوست عزیز زایشگاه جای یک ماهی ماده هست نه این همه ماهی ضمنا فقط برای ۲۴ ساعت نه ۳ روز !!!!!!!!!!!!!!! ماهی های شما به دلیل کمی فضا و شلوغی تلف شدن و حتی ممکنه هم رو کتک زده باشن.

      پاسخ
  10. ناشناس

    سلام حمید هستم میخواستم بدونم آیا میشه ۳ تا گوپی حامله را با هم تو زایشگاه گذاشت؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر نمیشه . زایشگاه فقط جای یک ماهی ماده هست اون هم فقط ۲۴ ساعت و حداکثر ۴۸ ساعت چون اگر بیشتر اون تو باشه مریض میشه و تلف میشه.

      پاسخ
      1. se7en66

        من که جای دیگری برای اون ۲ تا گوپی ندارم باید چیکار کنم؟؟؟ میتونم جدا جدا تو یک ظرف کوچیک نگهشون دارم؟؟؟؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بذار کنار بقیه زایمان کنن و فوقش بچه ها رو میخورن و اتفاقا براشون هم خیلی خوبه نمیشه که ماهی مولد رو بکشید بخاطر ۴ تا بچه که بعدا همون ها هم تلف میشن و هیچ کدوم بزرگ نمیشن ؟؟؟؟!!!

          پاسخ
  11. ناشناس

    حمید
    سلان یه تنگ کوچیک دارم با سنگ و یه دونه گل هیچ امکانات دیگهای هم ندارم ۳تا گوپی شکم پر هم دارم که گذاشتم تو زایشگاه و ۳ تا نر هم تو تنگن میخواستم بدونم این شرایط مناسبه برای به دنیا اوردن بچه گوپی؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      سه تا ماهی توی زایشگاه حتما کشته میشن بهتره بذارید در جای خودشون باشن و قاطی بقیه زایمان کنن بچه ها رو بخورن بهتر از اینه که ماهی های ماده رو از دست بدین هیچ وقت تخم ها و یا بچه ها رو فدای والدین نکنید.
      ضمنا چرا اینقدر سوال تکراری میپرسید دوست عزیز خب برای جواب گرفتن حداقل یه ۲۴ ساعت صبر کنید تازه همین الان دارم آن لاین جواب میدم سوالهای بعدیتون رو حذف کردم.

      پاسخ
      1. se7en66

        مجتبی جان ممنون از پاسخت چون بلد نبودم چنبار ارسال کردم ممنون که راهنماییم کردی

        پاسخ
      2. se7en66

        عزیز من احساس میکنم ابشون سرده میتونم اب گرم به ابش اضافه کنم؟؟؟؟ اصلا ابشون باید گرم باشه ولرم باشه یا داغ؟؟؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          اصلا نباید اینطوری آب گرم اضافه کنید و باید با بخاری دمای آب رو ببرید بالا نه یک مرتبه.
          ضمنا دما رو باید با دماسنج کنترل کنید از روی احساس که نمیشه دوست من.
          بهتره دمای گوپی ها روی ۲۷ – ۲۸ درجه باشه.

          پاسخ
  12. se7en66

    چه موقع باید گوپی را داخل زایشگاه گذاشت؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      فقط همون روز زایمان معمولا نباید بیشتر از ۴۸ ساعت ماهی در زایشگاه باشه.

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز قبلا هم گفتم خدمتتون برای جواب گرفتن باید صبر کنید ۲۴ ساعته که بیکار نیستم توی نت بچرخم حداقل ۲۴ ساعت باید صبر کنید تا حالا یا بنده و یا سایر دوستان جواب بدیم خدمتتون و الان هم ببخشید اگر دیر جواب دادم.

      پاسخ
  13. سیما

    سلام
    ی اتفاق بد برای گوپی ماده ی باردارم افتاده !!
    از تانک پریده بیرون و متاسفانه نمیدونم که چه مدت بیرون بوده ولی وقتی پیداش کردم تقریبا سیاه شده بود . همون وقت انداختمش توی آب والان زنده ست ولی یکم پریشون احوال ِ و شادابی سابق رو هم نداره با این حال یکم به غذایی که براش ریختم گاها نکی میزنه …
    اما چیزی که هست اینه که ظاهرا بعد از اینکه ۳تا از بچه هاش به دنیا اومدن پریده بیرون چون فقط همون سه تا تو آب هستن نه بیشتر چون من فقط ی گوپی ماده داشتم و الان من نمیدونم بقیه بچه ها زنده هستن یا نه ؟؟؟!!!
    اگر هستن پس چرا به دنیا نمیان ؟؟؟!!!
    یعنی بچه ها تو شکمش مردن ؟؟؟!!!
    اصلا گوپی من با این اوصاف زنده میمونه ؟؟؟!!!
    اصلا چرا پریده بیرون وقتی مزاحمی نداشته ؟؟!!!
    اصلا از کجا افتاده بیرون ؟؟؟ در تانک که محافظ داره …
    شاید دیوونگی باشه ولی خیلی براش گریه کردم …

    ببخشید اگر سوالاتم زیاده و متنم طولانی شده .

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      چرا خودتون رو نگران کردین فدا سرتون.
      به احتمال زیاد بچه ها داخل شکمش مرده باشن حالا یا مرده به دنیا میان و یا همونجا جذب بدن ماده میشن زیاد نگران نباشید اگر دو روز زنده بمونه حالش خوب میشه.
      دیگه بنده از کجا بفهمم چطوری و از کجا پریده بیرون این رو باید خودتون بررسی بفرمایید دوست عزیز.

      پاسخ
      1. سیما

        سلام
        ماهی گوپی م همه ی بچه هاشو تا آخر شب به دنیا آورد ( زنده ) اما ،،، متاسفانه امروز خودش مرد :(
        خیلی بد شد .
        از راهنمایتون ممنون اما خب هنوز هم نفهمیدم از کجا و چه طوری پرت شده بیرون !!!
        به هر حال …
        موفق باشید و ممنون.

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          متاسفم .
          ولی برام خیلی جالب بود زایمان کرده و همه بچه ها زنده موندن.

          پاسخ
  14. ناشناس

    ﺳﻼﻡ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﻋﺰﯾﺰ ﻣﻦ ﯾﮏ ﺳﻮﺍﻝ داشتم ﻣﯽ ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﺑﺒﯿﻨﻢ ﺁﯾﺎ ﻣﺎﻫﯽ ﺭﻭﺡ ﺷﺐ ﺑﺎ ﻧﺆﻥ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﺪ ؟؟؟ ﺑﺎ ﺗﺸﮑﺮ

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز هر سوالی رو در جای خودش مطرح کنید.
      بلک گوست هر ماهیی که در دهانش جا بشه رو میخوره.

      پاسخ
  15. arshan123

    ﺳﻼﻡ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﻣﻦ ﺗﺎﺯﻩ ﻋﻀﻮ ﺷﺪﻡ ﻣﻴﺨﻮاﺳﺘﻢ ﺑﺒﻴﻨﻢ ﻣﺎﻫﻲ ﻓﺎﻳﺘﺮ ﺑﺎ ﮔﻮﭘﻲ ﻫﺎ ﺳﺎﺯﮔﺎﺭﻱ ﺩاﺭﻩ

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      زیاد مشکلی با هم ندارن فقط فایتر ممکنه بچه گوپی ها رو بخوره که اون هم زیاد مهم نیست و اونقدر اشتهایی نداره که نسلشون رو منقرض کنه.

      پاسخ
  16. ناشناس

    salam
    bebakhshid
    ye soal dashtam
    man ye akavariome giyahi{pelant} daram anvae mahiam tosh daram tetra barb diskas moli
    ye moshkel daram ke gopi to akvariomam mimire dalilesh chi mitone bashe ye dosti goft shayad abet asidas
    che jori bayad meghdar aside ab chek konam

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مشخصات آب رو باید با تستر که از لوازم آزمایشگاهی و یا آکواریوم فروشی ها تهیه میکنید تست کنید البته نمونه های آکواریومیش خیلی مناسب تر هستن تا آزمایشگاهی چون مخصوص همین کار ساخته شدن و کار کردن باهاشون راحت تره.
      ضمنا گوپی که از دیسکس حساس تر نیست !!!!؟؟؟؟

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *