ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای آب شیرین است که نگهداری و تکثیر آسانی دارد و حتی افراد مبتدی هم قادر به تکثیر این گونه هستند. برای تغذیه این ماهی از انواع غذاهای خشک و آماده میتوان استفاده کرد.

برای تکثیر این ماهی بهتر است از زایشگاه و یا گاشت انبوه گیاهی در اکواریم استفاده کرد. در این قسمت برای درک هر چه بیشتر تکثیر و نگهداری این ماهی اطلاعاتی برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد.

به ادامه متن توجه کنید:

ماهی گوپی از شناخت تا نگهداری و تکثیر

نام رایج: گوپی

نام علمی: Poecilia reticulata

خانواده : Poecilidae

حد اکثر اندازه : ۵ الی ۶ سانتیمتر در جنس ماده و ۳ الی ۴ سانتی متر در جنس نر

سازگاری: سازگار با اکثر گیاه خواران

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتی گراد

پ-هاش: ۶.۵ الی ۷.۵

شناخت ماهی گوپی

شناخت ماهی گوپی

گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که در خانواده زنده زاها جای میگیرد.

با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از ان هم گوپی ها توسط المانی ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط اقای گوپی این ماهی معرفی شد.

گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ امیزی زیبای دم و تکثیر حرفه ای برای به وجود اوردن اشکال و طرح های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی اب شیرین محسوب میشوند که در تکثیر معمول و غیر حرفه ای هم از انها به عنوان راحترین ها در تکثیر یاد میکنند.

اصالت و شکل ظاهری ماهی گوپی

گوپی ها در اصل بومی ونزوئلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی های در حال حاضر و موجود در مغازه های اکواریومی همگی دست ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی های مختلف به وجود امده اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه های خاص به قیمت بالایی به فروش میرسند.

همه گوپی ها را به یک نام واحد “گوپی”  میشناسند اما در نمونه های مختلف از نام های رایجی همچون گوپی پوست ماری ، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی ، گوپی دم خرگوشی ، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده میکنند.

جثه کوچک گوپی ها که در جنس ماده از ۶ سانتیمتر بیشتر تجاوز نکرده و در جنس نر هم به  ۴ سانتیمتر نمیرسند، در بعضی مواقع میتوان این جثه را از خصوصیات انها دانست و در برخی موارد دیگر ضعفشان را نشان داد از دیگر خصوصیات انها میتوان به تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین اشاره کرد که همه و همه ی این خصوصیات و مطالب عرض شده که قبل و بعد از این مطلب نوشته میشود گوپی ها را به یک ماهی دوست داشتنی و ایدال برای نگهداری بدل کرده است.

نگهداری از ماهی گوپینگهداری از ماهی گوپی

نگهداری از ماهی گوپی کار سختی نیست و حتی اگر انها را به صورت تک گونه نگهداری کنید میتوانید در همان تانکی که از انها نگهداری میکنید گوپی های خود را نیز در همانجا با کمی پیش بینی و تدابیر تکثیر کنید.

شرایط آکواریوم

بسته به تعداد ماهیان خود چه تک گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای اب را روی ۲۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی ها و اکثر ماهیان رایج اب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است.

پوشش گیاهی برای تانک گوپی های شما بهترین دکور بندی برای انهاست و گوپی ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای انها بسیار مطلوب تر است.

اگر گوپی ها را به صورت تک گونه نگهداری میکنید و میخواهید در همان تانک نگهداری، گوپی ها را نیز تکثیر کنید تا میتوانید از گیاهان متراکم در کف اکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند ولی اگر میخواهید به صورت مجزا انها را تکثیر کنید ادامه مطالب اینجانب را در قسمت تکثیر این گونه در اخر همین مقاله بخوانید.

هم تانکی های ماهی گوپی 

سایر نکاتی را که میتوان برای نگهداری انها عرض کرد تا به مشکلی بر نخورید انتخاب هم تانکی برای انهاست که در صورتی که میخواهید گوپی ها را به طور گروهی با سایرین نگهداری کنید بهتر است از ماهیان کاملا صلح جو و گیاه خوار استفاده کنید.

گوپی ها را میتوانید با هم خانواده های خود مانند سوارتل ،پلاتی ، مولی و دیگر ماهیان صلح جو و گیاه خوار مانند تتراها، گورامی ها، کریدوراس ، لوچ ها و گربه ماهیان بی ازار مانند لجن خوارها نگهداری کنید.

توجه کنید در خانواده گیاه خواران هم بعضی ماهیان تحمل یکدیگر را ندارند و یا دائما شیطنت میکنند و می توانند به گوپی شما اسیب برسانند که در رده گیاه خواران میتوان به بارب ها اشاره کرد که سردار انها تایگر بارب است که به ماهیانی با دم و باله زیبا و بلند همچون گوپی و حتی انجل ها رحم نمیکند و مدام در تعقیب آنها جهت گاز گرفتن حرکت می کند و احتمالا گوپی شما را از بین میبرد.

تغذیه گوپی

تغذیه گوپی

گوپی ها همانند سایر زنده زاها همه چیز خوارند و میتوانید هر غذایی مانند غذاهای خشک و حتی گوشتی به انها بدهید. بعضی اوقات دل گاو چرخ شده در زمان تکثیر برای تولید مثل موفق نیز برای انها توصیه میشود. در کل انها گیاه خوارند و هر انچه به ماهیان گیاه خوار خود میدهید میتوانید به گوپی های خود نیز بدهید به شرط انکه اندازه غذا طوری باشد که انها بتوانند بخورند

بهتر است به بخش تکثیر ماهی های گوپی بپردازیم.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

تشخیص جنسیت ماهی گوپی نسبتاً آسان است و با توجه به ویژگی‌های ظاهری آن‌ها می‌توان جنسیت را تعیین کرد. با توجه به ویژگی های زیر می‌توانید جنسیت ماهی خود را بدانید:

ماهی گوپی ماده

الف) باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب) بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد.

ج) در ماهی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی ماده

……………………………………………………………………………………………………………………………..

ماهی گوپی نر:

الف) باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است ( حالت یک باله سوزنی شکل)

ب) اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است.

ج) باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

تشخیص جنسیت ماهی گوپی

گوپی نر

تکثیر و تولید مثل گوپی

اگر شما ماهی زنده زایی مانند مولی یا پلاتی و …  را تکثیر کرده باشید یا مطالب نوشته شده در مورد انها که در همین سایت به صورت کامل در گذشته یاد شد را خوانده باشید انگار مطالب تکثیر گوپی را نیز خوانده اید و گوپی را نیز به راحتی تکثیر خواهید کرد.

ولی برای علاقه مندان در این قسمت هم به طور مجزا و قدم به قدم در مورد تکثیر گوپی توضیح خواهم داد تا افراد مبتدی و مایل به تکثیر این گونه هم بتوانند از ان استفاده کنند

 انتقال گوپی ها به تانک تکثیر

بعد از تشخیص جنسیت گوپی ها لازم است تا آنها را برای تکثیر به اکواریوم جداگانه ای که شرایط مورد نیاز انها مانند دما و پ-هاش و … که در ابتدا به ان اشاره شد، انتقال دهید.

شما برای تکثیر به دو شکل میتوانید عمل کنید یا اینکه اکواریوم را طوری دکور بندی کنید که بچه ها قادر به پنهان شدن باشند (کف را از گیاهان تا میتوانید متراکم کنید) تا از صدمه دیدن انها از طرف والدین خوداری شود زیرا بر خلاف گوپی ماده گوپی نر علاقه به خوردن بچه ها دارد و بعد از زایمان ماده، انها را خواهند خورد.

بنابراین یا تانک باید از گیاهان متراکم شود تا بچه ها پنهان شوند یا اینکه بعد از دنیا امدن بچه ها ، والدین یا خود بچه ها را به تانک دیگری منتقل کنید یا از زایشگاه برای انجام  تکثیر استفاده کنید

استفاده از تانک متراکم از گیاه

در صورتی که تانک مورد نظر را که بهتر است با گیاهان طبیعی دکور بندی شود انتخاب کردید و چند بار در بالا هم به این نوع تکثیر اشاره شد دیگر کار شما تمام شده و بعد از انتقال گوپی ها به ان و تغذیه مناسب انها با غذاهای مقوی ( بهتر است در هفته یک یا دوبار به انها غذای گوشتی مانند دل گاو چرخ شده بدهید) عمل لقاح توسط گوپی ها انجام شده و پس از مدتی شاهد خواهید بود که شکم ماهی ماده متورم شده است.

ماهی در مرحله ای که قرار دارد زایمان خواهد داشت و بچه گوپی ها به کف و زیر گیاهان و دکورها پنهان میشوند البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در انتها بچه گوپی زیادی برای شما باقی نماند اما مطمئنا این روش برای ماهی ماده بسیار ایده ال و کم استرس است.

استفاده از زایشگاه

اگر دوست دارید بازدهی بالایی داشته باشید بهتر است از روش زایشگاه استفاده کنید. در این روش بعد از انتقال گوپی ها به اکواریوم تکثیر و انجام عمل لقاح با نزدیک شدن به زمان زایمان ماهی ماده علائمی را مانند متورم شدن شکم ماهی ماده، سیاه شدن انتهای شکم که نشان از وجود بچه است، حرکات آرامتر ماهی ماده و در نزدیکی زمان زایمان علائمی چون ورم شدید شکم به طوری که مخرج ماده به شکل لوله در اماده و اصولا ماده کنار سنگ یا گیاهی تکان تکان میخورد و… را میتوانید مشاهده کنید که شما از شب قبل باید ماهی ماده را به زایشگاه انتقال دهید تا پس از زایمان بچه ها در خطر خورده شدن از طرف والدین در امان بمانند.

این روش با وجود اینکه بازدهی بالایی دارد اما برای ماده چندان خوشایند نیست و استرس شدیدی به ماده وارد خواهد شد.

تکثیر و تولید مثل گوپیویدئو ای از زایمان ماهی گوپی مشاهده کنید

زایشگاه چیست؟

زایشگاه محفظه ای توری است که در داخل اکواریوم نصب میشود و ماهی ماده در هنگام زایمان در ان قرار میگیرد و بچه ها میتوانند از محفظه های توری خارج شوند و دسترسی والدین از انها قطع شود.

البته زایشگاه های معمولی موجود در بازار کمی نامرغوب است و تور استفاده شده در انها انقدر ریز است که گاهی اوقات بچه ماهیان در همان تور گرفتار میشوند، شاید هم استفاده از تور ریز در این نوع زایشگاه ها به دلیل نامرغوب بودن ان نیست و به این دلیل باشد که بچه ها در همان تور باقی بمانند و به اکواریوم انتقال داده نشوند چون ممکن است شما در اکواریوم از ماهیان دیگری استفاده کنید البته بعضی دیگر از زایشگاه ها هم دو طبقه هستند و بچه ها از شیارهای کف طبقه بالا به طبقه پایین زایشگاه منتقل میشوند.

به هر حال تصمیم با شماست و اگر زایشگاه در نظر گرفته شما مناسب نیست شاید بهتر باشد ماهی ماده را مستقیما در اکواریوم قرار دهید و بعد از زایمان ، ماهی ماده را به اکواریوم دیگری یا اکواریوم اصلی خود بازگردانید با این حال در این روش هم استرس زیادی به ماده وارد خواهد شد

زایشگاه چیست؟

تغذیه بچه گوپی ها

شما میتوانید هر انچه که به گوپی های بزرگ میدهید را کاملا پودر کنید به طوری که بچه گوپی ها قادر به خوردن انها باشند ، مثلا گرم فشرده را بین کاغذی قرار دهید و با چیزی به ان چند ضربه بزنید تا پودر شود و به بچه گوپی ها بدهید

نکته: بارها دیده شده که بچه گوپی های تکثیر شده توسط افراد مبتدی تا رشد کامل و بلوغ زمان زیادی را سپری میکنند و لاغر و بدشکل هستند و دلیل اصلی ان را میتوان تغذیه غلط و استفاده از اکواریوم های بدون گیاه دانست شما بهتر است در اکواریومی که بچه گوپی ها را در ان نگهداری میکنید از گیاهان استفاده کنید و شاهد رشد چشمگیر انها باشد. برای تغذیه هم بهتر است از تنوع غذایی برای انها غافل نشوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع گوپی به منبع آن مراجعه کنید.

کپی برداری از این مطلب تنها با ذکر نام و دادن لینک به منبع (onlypet.ir) مجاز میباشد

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

5,649 دیدگاه در “ماهی گوپی؛ شناخت، نگهداری و تکثیر

  1. navid kosari

    سلام دوستان تو این سایت کی تو تکثیر زنده زاها حرفه ای هست ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      لطفا سوالتون رو بپرسید ایشالا یه نفر که بدونه پاسخ میده، اگه هم میخواین امار افراد حرفه ای سایت در تکثیر گوپی رو بگیرین که خب این یه مسئله جداست

      پاسخ
      1. ناشناس

        من یک اکواریوم ۱۵۰ لیتری دارم واسه تکثیر باید همین طور با زایشگاه کار کنم ؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          نه دوست عزیز بنظر بنده زایشگاه رو بیخیال بشید بهتره.
          بهتره در تانک اصلی حسابی گیاه مصنوعی و یا طبیعی بکارید تا بچه ها برن لابلای گیاهان مخفی بشن درسته تعدادی از بچه ها خورده میشن ولی قوی تر ها باقی میمونن و بزرگ میشن.

          پاسخ
          1. ناشناس

            منم پرسیدم از چند نفر گفتن اگه جدا نکنی خیلی از بچه ها خورده میشن حتی اگه گیاهم زیاد باشه البته من می خوام واسه فروش تکثیر کنم و تعداد زیاد
            یکی بهم گفت توری رو افقی بکش مولد ها بالا باشن بعد بچه ها میرن پایین این خوبه به نظرتون ؟

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              دوستعزیزبهترین روش همینی بود که خدمتتون گفتم اون توری هم کلی کثافت کاری و مکافات داره و بی خیال این کار بشید فقط کف تانک رو چمن مصنوعی بزنید کامل یک دست پر از گیاه باشه کف تانک دیگه کافیه. ضمنا تکثیر برای فروش و در حجم کم و مثلا یک تانک گوپی هیچ فایده ای نداره و فقط سرگرمیه نه شغل و درآمد.
              برای درامد باید در حجم بالایی تکثیر کنید تا صرفه اقتصادی داشته باشه ضمنا برین بپرسید ببینید ماهی رو چند از شما میخرن شاید یک پنجم قیمت و اصلا صرف نمیکنه.

              پاسخ
  2. آوا

    سلام
    از اونجایی که نمیدونم اکواریومی که دارم چند لیتری هست اندازه شو مینویسم براتون :
    طول ۳۵ / عرض ۲۰ / ارتفاع ۲۵
    فیلتر هوایی که خود فروشنده بهم داده روش نوشته ۱۰۰۰F که البته چندتا عدد دیگه هم رو جعبه هست .
    حالا سوالم اینه که من تو این تنگ یک جفت گوپی نر و ماده دارم و ۱۵ تا بچه گپی که حدودا الان اندازه شون یک سانت و نیمه – خودم فکر میکنم فیلتر هوایی که بهم داده فشارش زیاده و برای همین فقط در طول روز ۲تا نیم ساعت روشنش میکنم .
    آیا تصورم درسته و این فیلتر رو با توجه به اندازه ی آکواریوم بهم اشتباه داده یا نه ؟؟؟
    و اینکه راهی هست تا فشار فیلتر رو کم کنم ؟؟؟
    ازتون ممنون میشم اگر جوابم رو بدید .

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز طول * عرض * ارتفاع آب تقسیم بر ۱۰۰۰ میشه حجم آکواریوم شما که بنظر بنده ۱۷.۵ لیتر میشه البته اگر کامل آبش کنید.
      فیتر هوا ( پمپ هوا ) منظورتون هست یا فیلتر آب ؟؟؟!!
      اگر فشار پمپ هوا زیاده با اضافه کردن یه ترمینال سر راهش میشه شیر های اون رو کمی باز کرد و از فشار هوا کاست.
      اما اگر فیلتر آب فشارش زیاده از فشار شکن میشه استفاده کنید و یا خروجی فیلتر رو وصل کنید به یه لوله که تهش رو مسدود کردین و در بدنه اون کلی سوراخ ایجاد کردین و به همین راحتی فشار فیلتر کم میشه.

      پاسخ
  3. آوا

    دوباره سلام
    ممنون که جوابم رو دادید . ولی خودم فکر میکنم انگار یکم غیر عادیه !!!
    البته ماهی ها اذیت نمیشن ،،، یعنی فکر میکنم ولی جرات اینکه بزارم مدام فیلتر هوا براشون کار کنه رو ندارم . انگار که فشار هوا مزاحم گشتنشون تو اکواریوم باشه !!!!
    خودم فکر میکنم انگار وقتی فیلتر کار نمیکنه جذابتر به نظر میرسن.
    نمیدونم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    یعنی واقعا این فیلتر برای این اندازه اکواریوم نیست ؟؟؟!!!!!!

    پاسخ
  4. آوا

    سلام آقای مجتبی
    فکر میکنم فیلتر هواست …
    همونی که با فشار حباب هوا ایجاد میکنه و یک شلنگ هم داره که بیرون تانک قرار میگیره و یک ظرف استوانه ای شکلی ِ که داخلش هم یک اسفنج قرار داره که بهم گفت هرچند وقت یکبار اسفنجش رو بیار بیرون و بشورش ………..

    حالا اگر اینی که بهتون گفتم اسمش پمپ هواست ،،،، منظورتون از یک ترمینال سر راهش قرار بدم یعنی چی ؟؟!!
    عذر خواهی میکنم اگر اطلاعاتم خیلی زیاد نیست .

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز اینیکه شما فرمودن فیلتر آب هست نه پمپ هوا .
      برای خروجی فیلتر که خدمتتون توضیح دادم چکارکنید.
      اما اگر پمپ هوا بود اون ترمینال رو خدمتتون بگم که در آکواریوم فروشی ها پیدا میشه و سه راهی – چهار راهی و حتی بیشتر هم هست. یکسرش وصل میشه به لوله اصلی و مثلا اگر چهار راهی باشه چهار تا شیر مجزا برای خروج هوا داره که میتونید با اونها شدت هوا رو کنترل کنید.

      پاسخ
  5. آوا

    عکسش تو توضیحات سایتتتون هست ،،، نوشته فیلتر داخلی برقی !!!

    حالا اگر امکانش هست بگید با فشار زیاد این چکار کنم تا ماهی ها اینقدر پراکنده نشن …
    گفتید ؛ یه لوله بهش وصل کنم و تهش رو مسدود و انسداد رو سوراخهای فراوان روش ایجاد کنم و این لوله رو بزارم داخل اب ؟!!! درسته ؟!!
    حالا با چی این انسداد رو ایجاد کنم تا با فشار کنده نشه…
    بینهایت ممنون میشم اگر راهنماییم کنید .

    راستی اگر امکان داره سایتی رو معرفی کنید تا من فرق بین این دو وسیله رو بدونم !
    ممنون میشم .

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تو همین سایت عکس و توضیح همه چی هست.
      ضمنا در تالار گفتگو هم در مورد فیلتر زیاد بحث شده.
      اون لوله رو مثلا میشه از لوله آب داخل کولر آبی استفاده کرد و انتهای اون رو مسدود کنید و بدنه لوله رو سوراخ سوراخ کنید بله میشه این لوله رو داخل آب گذاشتم که دیگه صدا هم نده و یا میشه اون رو روی سطح آب قرار داد تا آب به صورت آبشاری وارد آکواریوم بشه ته لوله رو هم میشه با چسب آکواریوم بست و یا روی شعله حرارتش بدین و تهش رو ببیندین فقط خیلی داغ میشه خودتون رو نسوزید بگین تو سایت گفت ؟؟؟!!!!

      پاسخ
  6. آوا

    مجدد سلام

    از راهنماییهای دوستانه و برادرانتون بینهایت ممنون …
    پس در واقع مثل همون شلنگ شفافی که خود ِ فیلتر داره و بیرون از آکواریوم قرار داده میشه ( که نمیدونم به چه دردی هم میخوره فقط بهم گفت بزارش بیرون آب ) باید یکی دیگه خودم درست کنم و در مسیر خروجی هوای فیلتر قرار بدم و لی این یکی رو سطحش رو پر از سوراخ کنم تا آب آبشاری وارد سطح اکواریوم بشه ،،، درسته ؟؟!!!!!

    عذر خواهی میکنم اگر وقتتون رو میگیرم ….
    اگر کسی که آکواریوم رو بهم فروخت به من مبتدی و تازه کار یک فیلتر مناسب میداد ،،، این دردسر بوجود نمیومد …
    در هر حال ممنون اگر جوابم رو بدید …

    راستی من ۲-۳ روزی هست که فقط روزی ۲ تا نیم ساعت این فیلتر رو روشن میکنم ،،، این که برای ماهی هام ضرر نداره ؟؟؟؟
    باز هم ممنون .

    پاسخ
    1. محمد.7571

      ببخشید آوا خانوم.میتونم بپرسم شما چه نوع آکواریمی دارین؟

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      نه لوله برای هوای فیلتر هست و آب رو با هوا قاطی میکنه و میده داخل آب که کلا میتونید حذفش کنید.
      ضمنا برای خروجی یک لوله بزرگتر ( کلفت تر ) باید بذارید نه مثل اون لوله باریک نباید باشه چون به پمپ فشار میاد.
      البته نیم ساعت روشن بودن فیلتر کار زیادی انجام نمیده ولی برای گوپی کافیه حالا اگر خروجیش رو درست کردین ببذارید دائم روشن باشه بهتره. اگر هم اون لوله هوا رو دستش نزنید به جای پمپ هوا هم براتون کار میکنه. البته تا وقتیکه قفط گوپی دارید جواب میده در غیر اینصورت باید حتما پمپ هوا هم بخرید و ۲۴ ساعته روشن باشه بدون خاموشی.

      پاسخ
      1. آوا

        سلام

        ممنون آقای مجتبی ،،،
        امروز درستش کردم .
        البته فقط همون شلنگ هوا رو از فیلتر حذف کردم . دیدم که دیگه از حباب آب و فشار ی که فیلتر ایجاد میکرد و باعث اذیت گوپی ها میشد خبری نیست …
        در ضمن پرسش و پاسخ های قبلی رو هم همه رو خوندم و دیدم که با توجه به حجم آکواریومم فیلتر رو باید بزارم تا به دیوار عرضی روبرو پمپاژ بکنه و خب البته این راهمناییهای شما و سایتتون هم کلی به کارم اومد …
        با این حال امروز فقط گذاشتم فیلتر ۴ ساعت کار کنه ،،، تا الان که همه چی خوبه !!!
        باز هم بینهایت از راهنماییهاتون و سایت مفیدتون ممنون …
        اگر باز هم سوالی داشتم مزاحم سایتتون خواهم شد .
        موفق باشید و باز هم ممنون.

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          دوست عزیز ممنون از محبت شما .
          خواهشا تشکر نکنید انجام وظیفه بود.

          پاسخ
  7. آوا

    سلام
    متوجه سوالتون نشدم !!!
    ولی تو همین صفحه اندازه ش رو و تعداد ماهی هام رو توضیح دادم !!
    ۹ تا پیام بالاتر …

    اما در کل گوپی نگه میدارم .

    پاسخ
    1. محمد.7571

      سلام.گفتم شاید آکواریم گیاهی دارین… منم تو آکواریم جدیدم فقط گوپی نگهداری میکنم چند روز طول کشید تا ماهیاتون ۱.۵cmشدن؟

      پاسخ
  8. ناشناس

    سلام.
    اکه میشه منو راهنمایی کنید
    تا الن دو تا آنجل و یک کوپی نر تو آواریومم بدون هیچ علامتی مرده.در صورتی که در وضعیت خوبی هستند

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خب اینطور که نمیشه دلیل رو فهمید. یا کیفیت اب و سموم تو اب زیاده به واسطه بالا بودن نیتریت و حتی نیترات یا هزار و یه جور دلیل دیگه. کیفیت اب و شرایط فیزیکی رو برسی کنید حتما دلیلش رو خودتون متوجه میشید. اگه میتونید یه تست از اب بگیرید

      پاسخ
  9. سیما

    سلام
    شبتون به خیر

    تو سایتتون خوندم که باید به تانک نمک بدون ید اضافه کنیم و من این موضوع رو نمیدونستم !!
    امروز نمک بدون ید گرفتم اما نمیدونم باید الان اضافه کنم یا بعد از سیفون کردن یا بعد از تعویض آب یا ……… و البته چه اندازه ؟!!

    نمیدونم لازمه یا نه ولی باید بگم که من فقط ماهی گوپی دارم و تانکی که دارم حدودا ۲۰ لیتره .

    ممنون میشم راهنماییم کنید …

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      باید وجود نداره ولی خب دوستان به خاطر مزایایی که نمک داره اکثرا مقداری به تانک اضافه میکنن که خب توصیه میکنم شما اصلا این کار رو تا زمانی که تانکتون دچار بیماری نشده یا سایر مسائل انجام ندید مخصوصا برای ماهیای حساس و ضعیف
      برای گوپی ها هم نیازی نیست نمک اضافه کنید. دلیل اینکه میخواین نمک اضافه کنید چیه؟

      پاسخ
  10. ناشناس

    سلام
    میخواستم بدونم میتونم کت چینی رو با گوپی و بچه گوپی نگه دارم یا ن؟
    تعداد کت مهم هست یا نه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مشکلی نداره میتونید نگهداری کنید. بله تعدادشون مهمه و یا یکی بخرید یا فضا دارین بالای شش تا بخرید. هرگز دو یا سه تا نخرید که در اخر یکیشون بیشتر نمیمونه
      موفق باشید

      پاسخ
  11. سیما

    سلام

    میخواستم بدونم غذای – تترا روبین (tetrarubin ) برای گوپی و تایگر بارب مناسب هست !؟؟
    ممنون .

    پاسخ
    1. Anna

      سلام
      بله مناسب هست ولی سعی کنین در بین اون از پولکی یا تترا گوپی هم استفاده کنید در ضمن سرا غذا هایی قرص مانند داره واسه گوپی و دیسکس که واقعا عالین اگه امکانشو داری از اونم استفاده کنین بد نیست
      و بارب ها با گوپی نمیسازن مخصوصا تایگرش
      موفق باشین

      پاسخ
      1. سیما

        ممنون که سریع جوابم رو دادید .
        این مارک غذایی که گرفتم هم پولکی البته اگر منظورتون همین بود …
        بله میدونم تایگرهام جدا هستن …ولی غذاهاشون رو همنانند میدم .

        پاسخ
        1. Anna

          پولکی منظورم ویتامینس که یه وعده غذایی سبکه ولی نباید به عنوان یه وعده غذایی کامل استفاده کرد ولی خوب اونی که شما میدید هم خوبه
          کلا اون غذا هایی که گفتم خوبن حالا خود دانید
          موفق باشین

          پاسخ
  12. سیما

    باز هم ممنون .
    برای تنوع غذایی همیشه دو نوع غذای ماهی دارم که اون هم همین تترا ولی فلیکس ِ اما تترا روبین رو تازه گرفتم ،،، خواستم بدونم خوبه هست یا نه …

    باز هم ممنون که وقت گذاشتید .
    شما هم موفق باشید.

    پاسخ
  13. mahmod

    من دو گوپی نرویک ماده دارم ولی یکی از ماده ها خیلی وقته که شکمش سیاهه ولی زایمان نمیکنه ؟؟؟؟جرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. محمدرضا آریاپور

      سلام یکی اینکه حامله هست ولی دما پایینه و استرسو… یکی هم اینه که آیا شکم ماده بزرگ هست چون وقتی حامله نیست هم خال زایمانو داره.

      پاسخ
  14. محمود

    درود
    می خواستم بپرسم برای هر ماده گوپی باید یک نر در نظر گرفت؟
    لطفا در مورد تنوع غذایی گوپی ها توضیح بیشتری بدید. لطفا غذاهایی را بگید که تهیه آن راحت باشه و مهمتر از آن آب را کثیف نکنه.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه دوست عزیز برای هر نر بهتره از سه تا ماده استفاده کنید. البته اگر قصد تکثیر دارید ولی بنده خودم زمانیکه گوپی داشتم کلی نر داشتم با ۲ – ۳ تا ماده چون نرها قشنگترن !!!! حالا هر کسی یه نظری داره برای خودش.
      ببینید غذای خوب فقط غذاهای شرکت های تترا – آزو – تروپیکال – سرا – جی بی ال – اوشن فری و …. هستن یعنی غذای مارک دار و شرکتی خوب و اسم و رسم دار نه غذای چینی و بماند دیگه.

      پاسخ
  15. مهدى

    سلام
    من یه گپى دارم که تا الان حدود ٣ماهه که حامله ست! و شکمش فوق العاده باد کرده حتى دیگه راحت هم نمى تونه شنا کنه و کند شده. قبلا یکى دیگه داشتم حاملگیش طولانى شد ولى نه اینقدر بچه هاشو که اورد بیرون همه مرده بودن چند روز بعد هم خودش مرد.
    راهى هست بتونم به این کمک کنم؟ شیطونه مى گه فشارش بدم هم خودمو خلاص کنم هم این ماهى رو یا مى ترکه یا بچه هاش میان بیرون
    چند روز هم هست که نمى تونه بره زیره اب فک کنم مشکل کیسه هوا داره و از غذاى زیاده درسته؟

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      شاید اصلا این ماهی حامله نیس و شکمش باد کرده یه روز غذا ندین تا ببینین چی میشه
      استرس هم بهش وارد نکنید و تعادل و ارامش تانک رو هم حفظ کنین
      موفق باشید

      پاسخ
  16. مهدى

    سلام
    نه من مطمعنم که حاملست تو این مدت هم چند بار علائم زایمان رو نشون داد یعنى لوله تناسلیش خارج شد و یه گوشه می رفت و هى عقب و جلو مى شد اما هیچ اتفاقى نیوفتاد.من گوپى زیاد تکثیر کردم اما نمى دونم چرا بعضى وقتا این جورى مى شه فکر مى کنم از استرس باشه چون اینو دو بار جابجا کردم ترسید و بچه هاشو نگه داشت حالا هم که کلا نمى تونه درشون بیاره!
    شنیدم اگر اب سرد تر از اب تانک روشون بریزیم ممکنه زایمان کنن این درسته؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه دوست عزیز شکو حرارتی که ماهی رو میکشه و اصلا ربطی به زایمان نداره.
      ضمنا بنده هم با نظر دوستمون موافقم این ماهی شما شکمش آب آورده و بیماری استسقاء گرفته در تالار گفتگو این بیماری رو پیدا کنید و مطالعه بفرمایید.
      ضمنا ماهی زنده زا رو که نمیشه فشار داد تا زایمان کنه ؟؟؟!!!

      پاسخ
  17. مهدى

    سلام
    نه بابا باور کنید حامله ست این که نمى تونه بره زیر اب ماله همین دو سه روزه اونم تقصیر خودم بود بهش زیاد غذا دادم حالا ببینم چى مى شه دیگه اگر به دنیا اورد که هیچ اگرم مرد که کالبد شکافیش مى کنم نتیجش رو بهتون اعلام مى کنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه دوست عزیز اگه نمیتونه بره زیر آب بحث این حرفا نیست و باردار نیست خیالتون راحت حالا صبر کن ببینیم چی میشه.

      پاسخ
  18. محمد.7571

    سلام.برای تقویت رنگ بچه گوپی ها چه غذایی باید بدم؟

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *