شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید:

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی با ماهی آروانا

حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند.

آروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن آروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مناسب برای نگهداری از ماهی آروانا

برای آرواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه آکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است آکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید.

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

آروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.

گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.

باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند. البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن آروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید.

بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم آروانا را سیفون کنید. pH آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید.

آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می‌دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم آروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید، تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند.

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ.

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن.

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشم ها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد.

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم:

رنگ و شکل بدن ماهی آروانا

مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می‌کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. آروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور آروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های آروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد.

به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلس های ماهی آروانا

عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد.

برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلک ها

باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند؟ در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند:

  1. زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود
  2. زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

مراقبت از باله های ماهی آروانا

هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاع های سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید:

  • از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.
  • ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.
  • برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.
  • اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.
  • شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.
  • برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشم ها

در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است:

  1. در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.
  2. این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان

لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندان ها

به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی

باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

  • از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.
  • دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.
  • شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.
  • اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم

شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن ماهی آروانا

شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی آروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,723 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. sajjad.aqua

    آروانا در حدود ۲٠-۱۵ سانت وقتی تازه وارد تانک کنیم غذا میخوره ؟
    میگن باید اولش غذای زنده مثل زبرا باشه بخوره بعد راحت غذا خور میشه
    این درسته ؟ من که نتونستم بپذیرم

    پاسخ
    1. (SINA)

      چه ربطی داره! آرواناها ماهی‌های شکارچی خوبی هستن و تقریبا بلافاصله بعد ورود به آکواریوم هر چیزی می‌خورن. از ماهی‌های کوچک تا سخت‌پوستان

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        پس نیازی به غذای زنده نیست؟
        هر غذایی بدم میخوره

        پاسخ
        1. (SINA)

          خب غذای زنده که سمی نیست، می‌تونید بدید بهش
          ماهی‌های کوچیک یا کیلکا هم میشه بهش داد

          پاسخ
          1. sajjad.aqua

            منظورم برای شروع کار و ورود آروانا به تانکه
            اون موقع غذا چی بدم بهتره که دیگه جا بیفته و غذا خوریش شروع بشه

            پاسخ
            1. (SINA)

              به نظرم اگه امکانش شد ماهی کیلکا تهیه کنید و بهش بدید که عالیه، بعدشم میگو و بعد سایر غذاها

              پاسخ
              1. sajjad.aqua

                ماهی کیلکا از کجا میشه تهیه کرد ؟ تکه تکه کنم و بهش بدم ؟
                میگو هم به همین صورت ؟ تکه های کوچک بندازم داخل آب؟

                پاسخ
                1. (SINA)

                  خب تو پروتئینی ها و مرغ ماهی می‌تونید پیدا کنید.
                  تکه تکه کنید بهتره، از وسط نصفش کنید اوکیه بقیش رو آروانا کارشو تموم میکنه.

                2. SNOW LEOPARD

                  سلام
                  ماهی کلیکا به هیچ وجه نده از نظر من
                  آب آکواریوم چربی میگیره خیلی بده باید اسکیمر داشته باشی تا بتونی بهش ماهی کلیکا بدی
                  واقعاا فاتحه میخونه تو آب
                  میگو خیلی خوبه
                  توی بسته بندی توی پروتئینی ها هست بزارید از اون حالت یخ مانند بیاد بیرون بعد بدید بهش
                  بسته به آروانای که دارین میگو هارو به دونه های تقسیم کنید که بتونه تو دهنش جا شه

  2. sajjad.aqua

    https://www.onlypet.ir/upload/user/box/12/172400001999141.jpg
    دوستان عزیز
    تانکم دارم آماده می کنم برای آروانا، عکس گذاشتم که چند تا سوال برای آماده سازی داشته باشم البته اول این نکته بگم که سنگ ها و چوب ها را خارج می کنم
    ۱- نور مناسبه ؟ آکواریوم شرکتیه با لامپ فابریک خودش طیفی از نور صورتی سغید که ظاهرا ملایمه و اینکه چه مدت زمانی باید روشن باشه ؟
    ۲- واقعا این همه که داخل نظرات دیدم آروانا استرسی و حساسه که با هر اتفاقی خودشو به در و دیوار بزنه ؟ من قبلا کوتوله داشتم اینطور نبود و اینکه چیزای قرمز نباید باشه ؟ نور بخاری باید بپوشونم ؟ از طرفی نزدیک یک سمت تانک پرده قرار گرفته که رنگش صورتی یا گل بهی هست، مشکلی نداره ؟
    ۳- آب به آب کردنش دقیقا چطور باشه ؟
    ۴- مدیاها چی بزارم غیر از ابر و سرامیک
    ۵- سیکل طبیعی خودش چند روز زمان میبره ؟

    پاسخ
    1. sajjad.aqua

      دوستان عزیز
      این چوب ها داخل تانک برای آروانا خطر داره ؟

      پاسخ
  3. sajjad.aqua

    ادامه سوالاتم با عرض پوزش :
    لجن خوار هم کنار آروانا بزارم و اینکه گزینه دیگر و بهتر به جای لجنخوار هست؟ بین کت ها و کف خوارها
    سوال بعدی سیفون و تعویض آب هر چند وقت و چه حجم از آب باشه ؟
    سیفون از کف چطور ؟

    پاسخ
    1. م.یگانه

      ۱- نورش خوبه و من مشکلی در طیف و شدتش نمیبینم. ۶ تا نهایتا ۸ ساعت
      ۲- فضای شنای کافی داشته باشه همیشه آروم شنا میکنه حتی اگر دستتون را داخل آکواریوم ببرید. هر پی فضا کوچکتر، آروانا استرسش بیشتر. ربط خاصی به رنگها نداره و نور بخاری و … هم تاثیری نداره.
      ۳- فروشنده ها معمولا داخل دو پلاستیک میذارن، پلاستیک رویی را که برداشتید پلاستیک داخلی را حدود ۱۰ ۱۵ دقیقه داخل آب قرار بدید و اجازه بدید هم دما بشه. بعد حدود نصف آبی که داخل پلاستیک هست از آب آکواریوم داخلش بریزید و مجدد ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد ماهی را به داخل آب انتقال بدید.
      ۴- هیچ مدیای دیگری نیاز ندارید. یک آروانا در سایز حدود ۲۰ سانت خیلی آمونیاک آب را بالا نمیبره که نیاز به مدیای چندانی باشه. مگر اینکه در دادن غذا زیاده روی کنید یا باقیمانده غذای زیادی در تانک بمونه.
      ۵- یکی از این محلول های ایرانی باکتری ساز بگیرید و به مقدار توصیه شده بریزید. نهایتا طی دو هفته سیکل کامل میشه.
      ۶- لجن خوار و هر ماهی کف زی کنار آروانا ممنوع. سیفون هر هفته از کف در فصول سرد ۱۵ و در فصول گرم تا ۲۵ درصد حجم کل. تعویض آب نداریم.

      چند نکته در خرید و نگهداری آروانا:
      * اگر آروانا آسیب دیده بود (علی الخصوص شاخک ها) معمولا ترمیم نمیشه پس گول فروشنده را نخورید.
      * با شناخت کافی روی نژادها خرید کنید. بعضی نژادها طبقه بندی شده نیستن و ارزش نگهداری ندارن و بعدا هنگام فروش به قیمت خنده داری ازتون بر میدارن
      * چند روز اول (حتی تا ۱۰ روز) ممکنه آروانا هیچ غذایی نخوره. اگر از غذای خشک میخواهید استفاده کنید حتما یا هیکاری بخرید یا جی بی ال. مابقی غذاها پول دور ریختنه. غذای زنده هم که میل ورم یا ماهی های کوچکی مثل گوپی یا مولی خوراک. میگو خشک کوچک هم انتخاب خوبیه. ولی فقط به یکی از اینها عادتش بدید چون اگر زنده بخوره دیگه نمیتونید غذای خشک بهش بدید.
      * آکواریوم نزدیک پنجره یا نور مستقیم هم نباشه که آروانا گوشه گیر میشه.

      پاسخ
  4. sajjad.aqua

    تشکر دوست عزیز
    فقط پاسخ ۶ گفتین درست متوجه نشدم

    پاسخ
  5. sajjad.aqua

    اگه لجن خوار کنار آروانا نباشه بهتره ؟اگه سیفون منظم باشه دیگه نیاز به لجن خوار نیست ؟

    پاسخ
    1. 30Mahi

      اگر لجن های دیواره رو خودتون پاک کنید و آکواریوم هم زیاد در معرض نور نباشه که مدام لجن بزاره نیازی به لجن خوار نیست .
      لجن خوار هم در کل با آروانا کاری نداره

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        بیشتر میگم شاید افتادگی چشم پیدا کنه
        یا اینکه آروانا بخواد لجن خوار و اذیت کنه
        تانکم در معرض نور نیست
        جلبک چطور تمیز کنم با وجود آروانا و استرسی که می گیره

        پاسخ
  6. sajjad.aqua

    من تقریبا اکثر کامنتها را خوندم
    خیلی شرایط سخت نوشتن برای نگهداری آروانا
    مثلا لامپ روشن نباشه، نزدیکش نریم، رنگ قرمز نباشه، سیفونش فلانه و …
    پس چطور لذت ببریم ازش
    من چندسال پیش کوتوله داشتم بدون مطالعه زیادی دربارش ولی مشکل خاصی نبود

    یه چیزی که من نفهمیدم این بود که خیلیا گفتن لامپ تانک یا اتاق یهویی روشن نکنید، یعنی چی ؟ مگه میشه کم کم روشن کنیم

    پاسخ
    1. Matin 1387

      بعضی لامپ های آکواریوم هست فکر کنم خودشون اروم روشن میشن.
      کلا رنگ قرمز مخصوصا لباس قرمز اکثر ماهی های مهاجم رو تحریک میکنه یا میترسونه
      بقیش دیگه سخت گیری زیادیه

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        تانک من شرکتیه و لامپ خودش داره که ملایم سفیدصورتی هم هست، چند تا کامنت بالاتر عکسش گذاشتم، ولی کلیدش بزنی روشن میشه،تانک بدون نور هم که صفایی نداره

        پاسخ
        1. 30Mahi

          منظور از این که یهو لامپ روشن نکنید یعنی اینکه بعد از تاریکی مطلق یهو نرید بزنید چراغ آکواریوم رو روشن کنید اینجوری ماهی وحشت زده میشه .
          مثلا اول چراغ اتاق آکواریوم رو روشن کنید بعد چراغ خود آکواریوم رو
          در مورد لجن خوار به طور کلی بنظرم هیچ موردی ندارد نگهداری کنید (گرچه احتمال افتادگی هست)
          نگهداری رو باید دقیق انجام بدید ولی روی ماهی وسواس نگیرید .
          در مورد هر ماهی مهاجمی هم رنگ قرمز صدق می‌کنه .
          آروانا هم جذابیت ها و زیبایی های خودشو داره

          پاسخ
          1. sajjad.aqua

            آها، متوجه شدم ممنون
            فقط استفاده از لجن خوار و هنوز شک دارم چون میخوام واقعا آروانا تنها باشه بدون هیچ مزاحمتی داخل تانک و لجن خوار هم باز تلفات و دردسرهای خودشو داره
            از طرفی نمیدونم وضعیت آب بدون لجن خوار چطور میشه

            پاسخ
            1. 30Mahi

              اگر آکواریوم در معرض نور زیاد آفتاب قرار نداشته باشه ، جلبک بعیده که معضل خیلی بزرگی بشه . میتونید از مگنت هم استفاده کنید (البته با آروانا زیاد توصیه‌ نمیکنم چون خیلی استرسی میشه )
              موعد سیفون هم میتونید جلبک ها و کف رو تمیز کنید .
              اما بنظرم لجن خوار زیاد مشکلی به وجود نمیاره

              پاسخ
              1. sajjad.aqua

                نور آفتاب که اصلا نداره
                چطور وسایل و شیشه را تمیز کنم وقتی آروانا اینقدر استرسیه

                پاسخ
                1. شهریار (onlypet.ir)

                  نور افتاب نباشه و دکور خاصی نداشته باشید جلبکی در کار نیست، فقط شیشه ها رو باید با یه مگنت تمیز کنید. لجن خوار هم به نظرم موردی نداره تو تانک اروانا. اگرچه استفادش هم اگه برای جلبک و اینجور چیزاست لزومی نداره.

  7. sajjad.aqua

    نور که نیست دکور خاصی هم نداره، لجن خوار هم فقط برای جلبک میخوام، کاربرد خاص دیگه ای نداره که
    به هر حال به نظرم لجن خوار نباشه بهتره، هم یه دردسر جداگانه داره هم اینکه شاید مریضی انتقال یده

    پاسخ
    1. E.A

      سلام
      بله ممکنه آروانا به خودش آسیب بزنه . چوب هاهم که نوک تیز هستن

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        ممنون
        البته یادم رفت بگم اون کوچکه نوکش تیزه و اون سنگه را بر میدارم
        همون بزرگتره که شاخه کلفت داره منظورم بود

        پاسخ
        1. E.A

          به هرحال بهتره تانک آروانا خلوت باشه اینجوری حتی ۱ درصد هم ریسک نداره

          پاسخ
        2. 30Mahi

          منم خیلی موافقم .
          هیچ لزومی نداره اکواریوم آروانا رو شلوغ کنیم چون شنای آزاد اولویت اول آرواناست

          پاسخ
  8. sajjad.aqua

    خرید آروانا حداقل سایز چه سایزی پیشنهاد میدین که غذا بخوره و تلفاتش کمترباشه؟ ۲٠ سانت خوبه ؟

    پاسخ
    1. 30Mahi

      آره بنظرم همون ۱۵_۲۰ سانت خوب باشه .
      آروانا ماهی مقاومیه اگر غذای خوب بهش بدید ، تو ترکیب بد نگهداریش نکنید و کیفیت آب خوب باشه .
      روز های اول هم عموما غذا نمی‌خورن چون استرسین . هر سایزی

      پاسخ
  9. sajjad.aqua

    دوستان عزیز
    من هنوز به بودن یا نبودن لجن خوار کنار آروانا به جمع بندی نرسیدم 🙂
    لجن خوار خیلی نیازه برای تانک
    ولی من میخوام تمرکزم کامل روی اروانا باشه و دغدغه ماهی دیگه داخل آب نداشته باشم
    لجن خوار هم دردسرهایی داره از جمله غذا دادنش و تلفاتش و مربضیش
    میترسم بیماری به آروانا منتقل بشه
    اگه لجن خوار نباشه با مگنت کارم راه میفته برای جلبک ؟
    شیشه با مگنت بشه، جلبک روی وسایل چطور تمیز کنم ؟
    مثلا تانک هایی که ماهی هایی مثل سرماری و فلاور دارن و معمولا با کت کنار نمیان پس چکار می کنن ؟

    پاسخ
    1. E.A

      سلام
      بهترین و کم دردسرترین کت فیش ها کنار آروانا کت سلفین یا آلبینو هست که قیمتش یکم بالاست و شبیه کت شکلاتیه پس خواستید بخرید حواستون باشه. دومی هم پوزه بوته ای هست که بنظر من گزینه اول مناسب تره

      پاسخ
  10. 30Mahi

    اگر آکواریوم دور از نور آفتاب باشه زیاد معضل جلبک ایجاد نمیشه .
    آروانا و کت در کل مشکل ساز نمیشه خصوصا اگر کت مدتی قبل از آروانا به آکواریوم فرستاده باشه تا از بیماریش حصول اطمینان بشه .
    اما بدون کت هم خیلی به دردسر جلبک بعیده بربخورید.
    در مورد جلبک وسایل نمی‌دونم

    پاسخ
  11. sajjad.aqua

    یه کار هم میشه کرد
    یه مدتی لجنخوار نباشه اگه بعدش دیدم تانک داره بد میشه لجنخوار بخرم
    میشه ؟

    پاسخ
    1. E.A

      بله چرا نشه ولی اکثرا لجن خوار ها پای ثابت آکواریوم هستن.
      آروانا اکثرا بالا هست و اگه غذا ته نشین بشه نمیاد پایین که بخوره مگر خیلی گرسنه باشه برا همین لجن خوار میتونه غذای اضافه رو هم بخوره.

      پاسخ
  12. sajjad.aqua

    آره، ولی چون لجنخوار قبلا تلفات زیاد داشتم می ترسم باز همین بشه
    بیشتر اینکه مریضی به آروانا بده
    هر چند مرگ و میر کت اکثرا به خاطر مواردی غیر از بیماری خاصیه

    پاسخ
    1. E.A

      هر مرگی دلیلی داره لجن خوار ها هم سخت جون هستن اگه خواستید اینبار لجن خوار بخرید به این نکته ها دقت کنید.
      نبود لاغری .. کوچک یا بزرگ نبودن سر نسبت به بدن…باله ها در موقع ترس کاملا باز باشن…نداشتن ضخم مخصوصا زیر شکم…
      اگر هم از گرسنگی میمردن هر شب یک تکه کدو ببند به سنگ تا صبح لجن خوار حسابشو میرسه. و از غذاهای قرصی و زیر آبی هم استفاده کنید.
      درضمن بهتره لجن خوار رو زیر ۱۰ سانت نخرید

      پاسخ
    1. E.A

      فکر کنم بهترین غذایی هست که من خودم تو اردبیل دیدم . ولی یکم قیمتش بالا هست

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        بد هم نیست قیمتش اگه کیفیت خوب باشه
        الآن ۴٠٠ و خردیه

        پاسخ
        1. E.A

          ۴۰۰🤤😨😳 اینجا هر بسته ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومنه.البته ماله فلاور گرونتر هم هست.

          پاسخ
    2. 30Mahi

      غذای خوبیه .
      ولی فکر میکنم اوشن فری های داخل ایران تاریخ مصرف ندارن

      پاسخ
      1. sajjad.aqua

        یعنی تاریخش دست کاری شده ؟ منم جایی خوندم دیگه جدید وارد نمیشه
        با این اوصاف نباید بخریم ؟

        پاسخ
        1. 30Mahi

          آره معمولا تاریخ ندارن .
          گرچه اگر توی جای تاریک و خنک نگهداری شده باشه و آکبند مونده باشه هنوز میشه استفاده کرد ولی به قیمتش نمی ارزه غذای فاسد بخریم

          پاسخ
          1. sajjad.aqua

            رفتم نگاه کردم اصلا تاریخ روش نبود
            این مارک انرژی هم میگو خشک تاریخ روش نیست
            میگو خشک هم امکان خرابی داره ؟

            پاسخ
  13. sajjad.aqua

    برای آب به آب کردن آروانا بعد از تعدیل دما، با توری از نایلون درش بیارم؟
    با توری آسیب نمی بینه ؟
    سایز ۲٠-۲۵

    پاسخ
  14. sajjad.aqua

    میل ورم خشک برای آروانا خوبه ؟
    برای تغذیه باید مستقیما بندازم تو آب یا قبلش مراحلی داره ؟

    پاسخ
    1. E.A

      برای آب به آب کردن حتما باید داخل نایلون باشه و داخل به کمک سنگ هوا اکسیژن تزریق کنید.

      پاسخ
    2. E.A

      بله خوبه ولی نه هرروز ولی خوبه که تو جیره غذایی باشه.
      نه همینجوری باید تو آب بندازید.
      اگه بتونید سوپرورم یا میلورم زنده تهیه کنید هم ماهی راحت تر هضم میکنه هم پروتئن هاش کامله . بعد خشک شدن بعضی از مواد مغذی ازبین میره

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *